SEGRE
 WhatsApp i Facebook

WhatsApp i FacebookSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquests dies WhatsApp ha tornat a ser notícia en molts mitjans especialitzats en tecnologia. El motiu és que molts usuaris han rebut un missatge, que han d’acceptar per seguir utilitzant l’aplicació de missatgeria més utilitzada del planeta, que indica que l’eina començarà a enviar informació privada nostra a Facebook.

És a dir, WhatsApp i Facebook compartiran dades nostres. L’objectiu, com sempre, és mirar de conèixer-nos una mica millor, tenir un perfil més filtrat nostre i, per tant, oferir més cara la publicitat als anunciants. Ja hi ha qui ha posat el crit al cel, però en realitat és una cosa que es veia a venir des que Facebook, Mark Zuckerberg, va comprar per quantitats astronòmiques WhatsApp, eina que va crear Jan Koum i que no tenia ni té cap tipus de rendiment econòmic ni model de negoci. Per a Zuckerberg era la forma de tenir al seu poder una eina utilitzada per milers de milions de persones a tot el planeta i, en un futur, monetitzar-ne les dades.

Però quines dades compartiran i com ens espiaran? No. No es creguin les teories de la conspiració que diuen que si escriuen a algú sobre un producte, els apareguin de cop anuncis d’aquell producte. No és així. Si els apareix un anunci d’un producte és que abans l’han buscat per internet.

En tot cas, quines informacions compartiran? Números de telèfon vinculats a les persones amb què ens relacionem, i que augmentarà la nostra xarxa de contactes que ja té Facebook de nosaltres, però aquest cop més fidel. També compartiran els nostres models de telèfon, companyies de telèfon, interaccions, informació de l’aparell, etc.

Mai podran fer-ho de comunicacions nostres privades, ja que aquestes van xifrades en allò que es diu de punta a punta.

De totes maneres, aquest enviament d’informació entre WhatsApp i Facebook només serà efectiu fora d’Europa, ja que una normativa en protecció de dades europea impedeix al gegant de les telecomunicacions efectuar aquest vincle entre les dues plataformes. Ja ho veuen, el món tecnològic es mou!

 WhatsApp i Facebook

WhatsApp i FacebookSEGRE

tracking