SEGRE
Què són els NFT?

Què són els NFT?SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vivim una època estranya. Els nous negocis digitals, afavorits per les xarxes socials i sovint per la desinformació massiva, però també per conceptes tan difuminats com les criptomonedes, inunden el nostre ecosistema de nous conceptes i models de negocis. Aquí hi hem de llegir l’auge dels infoproductes, dels quals parlarem un altre dia, les cadenes de blocs o, com a gran novetat d’aquest 2021, l’NFT.

L’NFT és l’acrònim de Non-Fungible Tokens, és a dir, actius digitals als quals es concedeix un valor únic, i ho hem de vincular al món de l’art o a peces úniques de col·leccionisme, com pot ser un quadre de Monet o una carta única de Pokémon. Així, fa poques setmanes coneixíem la venda en subhasta, per 69 milions de dòlars, d’una peça d’art digital. El comprador no va rebre ni una còpia ni una escultura ni un quadre, només va rebre un token (NFT), que li concedia la propietat exclusiva de l’obra. Els NFT són, per buscar-li una altra definició, identificadors únics de propietat per a objectius no físics. Això no implica que l’obra, com veureu a la imatge que acompanya l’article, pugui seguir reproduint-se arreu.

I d’on surt, tot això? Pel que sembla, seguiria el model dels blocs de les criptomonedes, i permet la compra i venda de forma àgil a través de la xarxa, i també certifica la propietat de forma indestructible. Però sembla, segons apunten alguns experts, que es tracta d’una bombolla que podria explotar en breu, ja que es paga, com hem vist, quantitats ingents per conceptes molt abstractes. I si no és una bombolla? Sé que pot ser complicat d’entendre. Recapitulo. L’NFT certifica digitalment la propietat absoluta d’una peça única, d’art o de col·leccionista, que és indivisible i indestructible i plenament verificable. Pot ser el futur d’una nova forma de comprar i vendre? Podria ser. O podria ser una nova forma de certificació digital altament valuosa, i que serà important en aquesta selva que és internet. També podria ser una bombolla, però sembla que en breu tornarem a sentir a parlar de noves subhastes a través d’aquest mètode.

Què són els NFT?

Què són els NFT?SEGRE

tracking