SEGRE
No és or...

No és or...SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qualsevol jove o adolescent tindrà, entre els seus referents, algun youtuberinstagramer streamer de Twitch. Sembla que pot ser una font important d’ingressos, un model de negoci i tot un estil de vida.

Però darrere d’aquests nous professionals s’hi amaga un món més obscur i insegur del que sembla. Fa uns dies el youtuber Alvaro Wasabi explicava en una conversa les interioritats d’aquesta feina.

Ho resumia com a esclavatge i classe obrera de continguts audiovisuals. Wasabi explicava el cas de Twitch, plataforma que és propietat d’Amazon i que premia els creadors de continguts a través de micropagaments que fan els usuaris.

Però d’on surten aquests micropagaments? Tots els usuaris paguen mensualment cinc euros als seus streamers preferits? No. El model de micropagaments d’Amazon funciona de la següent manera.

Quan un usuari es fa membre d’Amazon Prime, aquella subscripció d’avantatges que val uns 40 euros l’any i que comporta enviaments en un dia i accés a música i sèries, l’usuari també rep un accés a Amazon Gaming. Aquesta subscripció gratuïta a Amazon Gaming permet als usuaris subscriure’s, per valor de 4,99 euros, a un canal d’algun creador de Twitch.

Al cap d’un mes caduca i té de nou la possibilitat de subscriure’s a un altre canal. Recordem que aquest pagament el realitza Amazon i que el creador de continguts, si no és capaç d’aconseguir la renovació de l’usuari, perdrà una subscripció recurrent.

Segons Wasabi, més del 80% dels pagaments de subscripcions que reben els streamers de Twitch són d’aquest tipus, i costa renovar.

El fet que això ho pagui Amazon i no els usuaris és una estratègia molt agressiva d’aconseguir continguts de forma ràpida i econòmica, que queden en propietat d’Amazon i que, el dia que la multinacional deixi d’oferir aquesta possibilitat de fer micropagaments als creadors, aquests ho perdran quasi tot.

No tindran ni els contactes dels seus seguidors, ni correus, ni res. Sí, és un nou model i a molts els agradaria emmirallar-se als seus referents, però darrere hi ha un món obscur i molt més complicat del que sembla.

No és or...

No és or...SEGRE

tracking