SEGRE
Adeu, Calibri!!

Adeu, Calibri!!SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món de la tipografia es va movent, sempre a un ritme més aviat lent, però es va movent. Hi ha actors que han aparegut irrompent amb tipografies modernes i ja gairebé universals, com Google Fonts amb els seus Roboto i Open Sans, i la sempre present Helvètica, vinculada al món del disseny i Apple.

Microsoft, per la seva banda, va jugar sempre amb la germana petita de l’Helvètica, l’Arial, i la clàssica Times New Roman. L’Arial, tipografia que mai va acabar de convertir-se en referent, va ser substituïda l’any 2007 per la tipografia Calibri.

Amb Calibri, Microsoft aconseguia una tipografia moderna per a tots els textuals del seu ecosistema, des de pàgines web del grup fins als programes clàssics d’edició de la suite Office, com Word o PowerPoint.

Però han passat els anys i la tipografia Calibri, malgrat que va aportar un punt de modernitat, sembla que arriba al seu ocàs, ja que Microsoft acaba d’anunciar que obre una enquesta perquè siguin els usuaris els que triïn quina tipografia volen que regni als programes de Microsoft a partir d’ara.

Calibri ho haurà fet durant quinze anys.

Podran fer-ho entre cinc propostes, semblants entre elles però amb elements característics únics.

Es diuen Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford i Grandview, i les han creat diferents dissenyadors experts en tipografia. Una d’aquestes serà l’escollida.

Si les volen provar, només cal que obrin un document de Word i, si són usuaris de la suite Office 365, la podran seleccionar des del mateix gestor de tipografies i es descarregarà automàticament. Els he d’avisar que adaptar-se a tipografies pensades sobretot per a nous dispositius té el seu procés d’aprenentatge i d’assimilació, i poden arribar a cansar en un primer moment.

Paciència. Microsoft assegura que avaluarà durant els propers mesos les cinc propostes i les respostes dels usuaris, que acabaran votant-les.

Personalment, si n’he de seleccionar una, la Tenorite seria, al meu gust, la més indicada per heretar la memòria de la Calibri. I per a vostès? Quina és la preferida?

Adeu, Calibri!

Adeu, Calibri!SEGRE

tracking