SEGRE
Què és un Chromebook?

Què és un Chromebook?SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any 2010 Google, que ja regnava en el món digital, va treure al mercat el primer prototip del primer ordinador amb el seu propi sistema operatiu, Chrome OS, en un sector llavors dominat majoritàriament per Windows, amb un 93% de quota, i Mac OS, amb un 6%. Però els de Mountain View sabien que dominaven un altre sector emergent, els dispositius mòbils, en els quals el seu sistema operatiu Android era líder indiscutible.

Google mai va deixar de banda el desenvolupament dels seus ordinadors amb sistema operatiu propi, malgrat que no apareixien als lineals de les botigues d’electrònica. Fins ara.

L’any 2020, que serà recordat per tothom com l’any de la pandèmia, va significar també trencaments com el teletreball, que va provocar un canvi de tendència. Si durant la darrera dècada els ordinadors portàtils havien anat a la baixa, durant el 2020 la seva venda es va disparar un 60%, xifres fins llavors mai assolides.

Què buscaven els que volien un portàtil per teletreballar? En molts casos un aparell amb què navegar i utilitzar paquets d’ofimàtica general, i a poder ser per un preu ajustat. I aquí és on el segment dels portàtils amb Chrome OS ha entrat amb molta força.

Tant és així que durant el 2021 ja ha superat Mac OS en quota d’usuaris, i ja té la mirada posada en Windows, malgrat que sembli una fita impossible. Els Chromebook són ordinadors portàtils econòmics i que estan dissenyats per treballar amb el núvol, gairebé indispensable per a poder-lo aprofitar.

Els usuaris poden utilitzar les aplicacions i els jocs de la mateixa botiga d’Android, per exemple. És a dir, hibrida les prestacions d’un portàtil amb les eines que podem tenir en un telèfon Android.

Per a qui necessiti un portàtil per treballar en edició fotogràfica o de vídeo, o utilitzant programari professional de qualsevol sector, haurà de seguir utilitzant dispositius potents amb Windows o Mac. Però Google ja ha fet la seva entrada triomfal al sector del portàtil: la gent ja el comença a conèixer i ara seguirà millorant el seu producte perquè sigui cada cop més robust i un clar aspirant a ser la gran marca del futur.

Què és un Chromebook?

Què és un Chromebook?SEGRE

tracking