SEGRE
On comprar criptomonedes?

On comprar criptomonedes?SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa més de deu anys que existeixen, però aquest inici del 2021 sembla que tothom estigui interessat en les criptomonedes. Apareixen en totes les converses, i qui més qui menys hi ha posat els peus algun cop, ja sigui per mirar les cotitzacions o per arribar a comprar-ne. Sembla, de cop, que tots sapiguem com funcionen, i alguns fins i tot adopten el llenguatge col·loquial d’aquest entorn, com holdejar. Com sigui, són i seran un dels grans temes d’aquest any.

Però com es compren i quant costen? Ho podem fer ràpidament a través de dues vies d’entrada. La primera són els caixers físics.

A Lleida n’hi ha, i només caldrà tenir activada una cartera virtual, anar al caixer i fer el pagament per intercanviar criptomonedes. Però la més còmoda serà utilitzant les plataformes online. 

N’hi ha diverses i totes solen aportar uns serveis molt similars. La primera de la qual hem de parlar és Coinbase, de la qual asseguren que és la més fàcil i segura. Per entrar-hi caldrà aportar documents d’identitat i esperar la confirmació.

Des de Coinbase podrem comprar la gran majoria de criptomonedes, vendre-les i veure’n la fluctuació en temps real durant el dia. Les comissions per utilitzar aquesta plataforma oscil·len entre els 1,49% i els 3,99%, depenent del moviment que es faci.

Una altra gran plataforma que competeix amb Coinbase és Binance, potser la plataforma més gran de l’actualitat i la que ofereix més tipus de criptomonedes. La seva funció és la mateixa, comprar i vendre, però ho fa connectant els compradors i venedors, de manera que Binance fa d’intermediari entre les dues parts. De comissions, Binance les té més baixes, que solen ser del 0,1% de mitjana, depenent sempre també dels moviments.

Hi ha moltes més plataformes, algunes que potser els sonin, com eToro, i d’altres que van sortint i van adquirint volum de vendes, com Capital, AvaTrade, Kraken o Hodl Hodl.

En tot cas, el món de les criptomonedes és d’alt risc, molt volàtil i de prediccions impossibles. Quedin avisats.

tracking