SEGRE
Apple o Microsoft

Apple o MicrosoftSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dins del món de la informàtica de consum hi ha un debat etern. Apple o Microsoft? O el que és el mateix, Windows o Mac? Amb els anys, usuaris d’un i altre sistema han enfortit posicions i si fins ara els usuaris d’Apple eren els més bel·ligerants a l’hora de defensar els productes de la marca de la poma, amb nom adquirit i tot (fanboys), darrerament sembla que Microsoft ha generat una bombolla de seguidors que s’hi comença a assemblar. Quan una marca treu un producte, apareixen els de l’altre costat a criticar-ho, i a la inversa. De fet, a Google, la cerca “PC vs MAC“ ofereix 1,5 bilions de resultats relacionats. I és que les mateixes companyies hi han contribuït gràcies als seus anuncis criticant-se mútuament. Si fa anys Apple es presentava com un jove que ridiculitzava un home amb vestit i corbata que utilitzava un ordinador Windows, fa uns mesos Microsoft va contraatacar ridiculitzant d’una forma similar els seguidors d’Apple.

En tot cas, aquesta guerra de marques té múltiples fronts. En l’entorn dels sistemes operatius mana Windows de llarg amb set de cada deu ordinadors del planeta utilitzant el seu sistema, perquè Windows és un sistema obert que podem trobar en dispositius de qualsevol marca, mentre que el Mac només el poden utilitzar sistemes Apple. Però aquest regnat no passa amb altres aspectes, com en el de la innovació, la valoració de la marca o la venda de productes propis. Si Microsoft no arriba als 1.000 milions de dòlars de valorització, Apple va doblar aquesta xifra l’any passat.

Al seu torn Microsoft, que va entrar tard i malament al món dels dispositius de telefonia mòbils, podria retallar-li distància a Apple gràcies als seus nous aparells d’informàtica de consum portàtil, amb aparells convertibles que estan guanyant quota de mercat. En tot cas, és divertit seguir de prop un debat que aixeca passions, que ens ha acompanyat al llarg de la història de la informàtica i que té tots els ingredients per seguir donant titulars. I vosaltres, sou més de Mac o de PC?

.

tracking