SEGRE
Windows 11?

Windows 11?SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escric això una setmana abans que Microsoft presenti el seu nou sistema operatiu. Curiosament, fa unes setmanes vaig parlar-los del projecte Windows Sun Valley, la nomenclatura que tindria el nou sistema operatiu d’un Windows que, a priori, havia de deixar els números de banda definitivament. No només no ha passat, sinó que, si tot va segons el que les previsions apunten, Microsoft haurà presentat el nou Windows 11. Què hi trobarem? Doncs un sistema operatiu completament renovat.

Cal recordar que Windows és el més utilitzat del món en ordinadors, instal·lat en set de cada deu aparells del món, i que els canvis i actualitzacions s’han de fer tenint en compte que estan instal·lats en dispositius molts diferents pel que fa a prestacions i característiques, al contrari del que passa amb els Mac d’Apple.

Microsoft ha tancat amb clau i forrellat qualsevol indici del que serà aquest nou Windows i només, repeteixo que ho escric una setmana abans, han transcendit algunes captures de pantalla de versions prèvies que han publicat treballadors i experts.

S’hi veu una barra de tasques que per primer cop passa al centre de la pantalla, un nou menú d’inici en què desapareixen definitivament els poc utilitzats live tiles i amb una vista ràpida de les principals aplicacions, cantonades arrodonides per tot arreu seguint amb l’estela del fluent design, i unes carpetes que deixen de ser de color groc. I torna el soroll d’inici de Windows, que va desaparèixer amb Windows 8.

D’entrada, i això ja és un mèrit, el nou Windows 11 –o Sun Valley, està per veure– ha aconseguit generar una cosa que fins ara era exclusiva d’Apple, el hype , o màxima expectació dels usuaris i amants de la marca, que veuen com Microsoft avança en disseny, prestacions, i ja competeix cara a cara, també pel que fa al disseny, amb la marca de la poma. Aquest hype també té a veure amb l’expectació dels seguidors per veure una gran novetat, ja que Windows 10 es va estrenar l’any 2015. Avui em perdonaran que faci un exercici d’endeví. Quan em llegeixin ja s’haurà fet la presentació i podrem corroborar els possibles encerts i errors.

.

Windows 11?

Windows 11?SEGRE

tracking