SEGRE
I les criptomonedes?

I les criptomonedes?SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escric aquest article una setmana abans que surti publicat, i és possible, encara que poc probable, que ja no tingui validesa. En tot cas vull parlar de nou de les criptomonedes.

Per què? Doncs precisament perquè ja ningú en parla. Al menys, ja ningú en parla de la manera com ho vam fer durant el passat mes de maig, en què aquesta moneda virtual apareixia a totes les converses possibles i molts dels que ara m’estan llegint van entrar-hi, potser per curiositat, per veure com funcionaven les plataformes de gestió, o per invertir-hi uns quants diners.

Alguns més agosarats van adoptar ridículament vocabulari, com holdejar. I per què en vam parlar tant durant el mes de maig? Perquè va ser una moda temporal, una tendència, un boca-orella viral amplificat pels missatges d’algunes personalitats, com Elon Musk, que segurament devia fer molts diners durant aquells dies d’eufòria.

Durant aquests dies d’eufòria uns quants van fer molts diners, mentre milions hi van perdre.

Només cal mirar a Google Trends per adonar-se que, els darrers cinc anys de cerques a Google a Espanya, el moment més àlgid va ser el passat mes de maig.

Des de llavors l’interès va començar a decaure, i actualment ens trobem en una inèrcia baixista, sempre parlant d’interès general. Termes com criptomoneda, bitcoin o ethereum segueixen el mateix patró.

I això què implica? Doncs en primer lloc implica que la gent ja no té interès a cercar aquests termes a Google, que és el cercador majoritari a tot el món. I en segon lloc, l’interès que genera a Google té relació directa amb les pujades i caigudes del preu d’aquesta moneda.

Implica que sigui millor o pitjor moment per comprar o vendre res? Això ja ho haurien de consultar amb algun expert. El que sí que constata és el concepte de bombolla informativa.

Evidentment, tornarà a l’actualitat, ja que són temes universals i cíclics que ens acompanyaran al llarg de la nostra vida, per això és interessant destacar que molta atenció a caure en els paranys de les bombolles, que ja n’hem patit unes quantes en els darrers anys. I ara no parlo exclusivament de monedes virtuals.

.

tracking