SEGRE
L’estratègia de Bing

L’estratègia de BingSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa unes setmanes vam saber que Microsoft obrirà un centre de recerca a Barcelona en què desenvoluparan projectes d’intel·ligència artificial i projectes també per millorar l’experiència dels usuaris amb un dels productes més desconeguts de l’empresa de Redmont: el cercador Bing.

Bing és el segon cercador d’internet més utilitzat del món. Això, que sembla una bona fita, no ho és perquè és el segon amb només un 2,5% d’usuaris que l’utilitzen. Aquí qui mana és Google, que ho fa amb el 96 per cent de la quota d’usuaris dels cercadors existents. El rei indiscutible. I pot Microsoft capgirar les coses? No, de cap manera. Almenys a curt termini. El que sí que pot anar fent és esgarrapar una mica d’aquesta quota que domina Google amb mà de ferro, i que no veu en cap cas perillar el seu regnat pel que fa cercadors i tot l’univers que té al voltant. No podrà capgirar res, però en el procés de mossegar usuaris, Microsoft compta amb alguns petits asos sota la màniga.

El primer és el mateix cercador, que cada cop funciona millor i, en haver-hi molta menys publicitat, és menys invasiu que Google, i això li permet ser més blanc i més neutre pel que fa als resultats oferts. I un altre punt a favor de Microsoft és que, si Google lidera els cercadors, Microsoft ho fa amb els sistemes operatius. I això significa Windows, el 10 o l’11 que és a punt d’arribar.

I què proposa Microsoft? Doncs els Rewards, un seguit de punts que dona a tothom que utilitzi regularment el cercador Bing i que, quan s’assoleix una sèrie de fites amb aquests punts, es poden intercanviar per productes, targetes regal, accés a concursos per aconseguir ordinadors i tauletes, o donar els diners aconseguits a entitats del tercer sector.

Per afavorir-ho, Windows col·loca els Rewards a la secció principal de la Configuració de Windows, de manera que els usuaris ho veuen tot sovint quan hi entren per canviar aspectes, configurar elements o revisar actualitzacions del sistema.

Una cosa. Es pot viure plenament sense l’univers de Google i el seu navegador Chrome? Sí.

L’estratègia de Bing

L’estratègia de BingSEGRE

tracking