SEGRE
Què és el metavers?

Què és el metavers?SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Fa dies que a casa del senyor Mark Zuckerberg, Facebook, només es parla del metavers, un concepte estrany d’explicar i que fa referència a les noves formes d’interacció que els humans tindrem en un futur no gaire llunyà. Però què és el metavers? Es tracta d’un univers digital en el qual els humans podrem interactuar d’una forma similar a com ho fem en el món real, a través d’avatars.

D’entrada no sembla que sigui res que ja no puguem conèixer o hàgim conegut, com les propostes de principis de segle tipus Second Life, o d’altres més recents i desenvolupades, com la Realitat Virtual i que ens poden permetre treballar a distància, per exemple. El metavers comporta fer un pas més enllà de totes aquestes activitats i facilitar-nos activitats com anar a un concert de forma completament virtual, sense ser-hi, com fa pocs mesos va crear el videojoc Fortnite, en què els seus jugadors van poder gaudir d’un concert en directe.

És una expansió de l’univers internet que coneixem avui dia, i que potser se’ns fa complicat d’imaginar.

Però la tecnologia hi és, i l’expansió del 5G podria ser l’estocada definitiva cap al metavers.

Facebook fa anys que hi treballa, com també ho ha fet Microsoft, i la seva empresa Oculus, dedicada al seu desenvolupament, cada cop guanya més pes dins de l’estructura de Facebook. Oculus utilitza unes ulleres de realitat augmentada, però es desconeix si aquest món virtual acabarà tenint vida pròpia sense ni tan sols ulleres físiques. O, qui sap, només sigui un concepte que mai veurà la llum. El que sí que és cert és que dins del metavers les marques tindran un paper fonamental, i això agrada, i molt, al senyor Zuckerberg.

Sobre el metavers, Mark Zuckerberg ja ha anunciat que contractarà 10.000 persones a tota Europa per explorar aquest món virtual en construcció, i que canviarà el nom a Facebook perquè, en un futur no gaire llunyà, la xarxa social més gran del planeta només sigui una petita peça del seu engranatge econòmic. N’estarem alerta.

tracking