SEGRE
No m’agrada, a Twitter

No m’agrada, a TwitterSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Hi ha xarxes socials generalistes i neutrals, com Facebook; hi ha xarxes social on ensenyar la vida perfecta i amable és gairebé una necessitat, com Instagram; i hi ha xarxes que supuren odi pels quatre costats, com Twitter. Fa anys que els desenvolupadors d’aquesta xarxa de missatges curts miren de revertir-ho, com les fallides històries (Fleets), que finalment van retirar per falta d’ús, o les converses de veu (Spaces), a les quals no auguro cap altre bon final.

Fa mesos Twitter es va treure de la butxaca la funció de fer repiulades amb una cita prèvia, per mirar de contextualitzar els continguts, però això no ha fet més que propiciar, encara més, l’assetjament i assenyalar les persones que no solen pensar com nosaltres. En definitiva, Twitter no es pot treure l’etiqueta de xarxa plena d’odi.

Fa unes setmanes que Twitter realitza un nou intent: el botó de No m’agrada. Tal com va fer Facebook amb les seves reaccions dels continguts, que van passar d’un simple M’agrada a diverses reaccions que incloïen No m’agrada, ara Twitter vol fer el mateix.

La idea principal és que aquest botó no aparegui a les piulades principals, sinó a les respostes, de manera que entre tots els usuaris puguin restar visibilitat a les respostes menys rellevants o negatives d’un tema principal, a fi de millorar la conversa principal. Això, que sobre el paper sembla una bona idea, es pot convertir en una arma de doble tall per a Twitter, que podria afavorir les campanyes de desprestigi i assetjament contra usuaris específics.

Veurem com segueix. El que sí que sabem és que Twitter ja comença a provar aquests botons en navegadors web i en perfils seleccionats, per testejar com funciona abans de fer el pas definitiu a la resta d’usuaris.

Malgrat tot, si els que ho han de testejar tenen la vista afilada dels mateixos que van considerar que les històries o els canals de converses de veu eren bones idees, anirem ben arreglats. De moment no hi ha data de sortida d’aquesta nova funcionalitat, que segueix en període de proves per part dels desenvolupadors de Twitter.

No m’agrada, a Twitter

No m’agrada, a TwitterSEGRE

tracking