SEGRE
Què és Meta?

Què és Meta?SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Més a cal Zuckerberg. Si fa uns dies vaig parlar-los del canvi de visió de Facebook, que volia girar cap a aquest metavers tan de moment complicat de descriure, fa uns dies vam saber que l’empresa d’aquest jove ambiciós canviava de nom.

A partir d’ara es dirà Meta. I què passarà amb Facebook, una xarxa social que té més de 3.000 milions d’usuaris? O què passarà amb Instagram, la que té més usuaris actius? I amb WhatsApp? I Oculus, i Messenger? De moment no hem de patir, ja que totes les xarxes socials de l’ecosistema Facebook seguiran anomenant-se igual, amb el mateix nom, i mantindran el logotip. Tot i que intueixo que hi haurà un procés general d’unificació de xarxes i conceptes. Temps al temps.

Però parlem de Meta. Aquest canvi de nom recorda al que fa uns anys va fer Google, que va anunciar que el nom de l’empresa matriu passava a ser Alphabet.

Una marca per agrupar sota el seu paraigua totes les marques pròpies de l’empresa de Larry Page. Passa el mateix amb Meta.

De moment és una empresa flotant. Però ja vaig parlar fa dos números del metavers que Zuckerberg té entre cella i cella.

I que Meta, aquesta matriu principal, hi fa referència directa. Meta és una declaració d’intencions.

Una declaració d’intencions que fa la xarxa més rendible del món i una de les empreses més pròsperes de l’univers Internet. Facebook, ara Meta, mira a la xarxa per, després d’experimentar amb la compartició en plataformes, fer-ho en espais virtuals en què els usuaris puguin intercanviar tot tipus de béns i serveis.

Però no cal que tot sigui amb ulleres de realitat virtual, sinó que aquest metavers ja el comencem a trobar actualment en la nostra vida diària, com és el cas, per exemple, dels NFT. És un nou paradigma que de moment no és fàcil ni d’imaginar, i que de moment és més un dubte que genera expectatives amb l’antic i fallit projecte de Second Life a l’imaginari col·lectiu.

Però Meta i el metavers tindran vida, i molta, i segur que abans d’anunciar res, Mark Zuckerberg ja ho té tot preparat per assaltar el futur proper d’Internet.

tracking