SEGRE
Videojocs a Netflix

Videojocs a NetflixSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Qui sigui subscriptor de Netflix deu haver vist vist que, en les darreres setmanes, la plataforma ha afegit una nova icona a la part inferior de l’aplicació mòbil, fet que li atorga, ja d’entrada, l’estatus d’element més que rellevant dins de l’estructura de l’empresa de vídeo sota demanda. Es tracta de Jocs, una opció que ens trasllada a una pantalla del nostre dispositiu amb un llistat en què podem veure cinc videojocs que tenen relació amb Netflix.

En destaquen dos, que la majoria podrà identificar ràpidament, per formar part de l’univers Stranger Things, sèrie original de Netflix, amb una aparença de videojoc dels anys 80, com no podia ser d’una altra manera. És aquesta la manera de convergir dos mons, l’audiovisual pur de Netflix i el de l’entreteniment pur dels videojocs, fins ara separats per una paret de vidre.

Una hipermediació, citant el mestre Carlos Scolari, que avui inicia Netflix i que de ben segur seguirà a passos avançats. Però aquesta hipermediació dels continguts ja l’hem vist des de fa molts anys, com són les lleixes plenes de ninots d’Star Wars que fan referència a les pel·lícules.

Però el que estem presenciant avui és una convergència completa, i si hi ha un actor al món capaç de fer-ho, aquest és sens dubte Netflix. Ja ho ha provat amb altres produccions, com el capítol interactiu de Black Mirror, que per massa innovador no va aconseguir resultats rellevants, però Netflix hi és i vol jugar.

Es tracta d’allargar l’experiència de les sèries que ens han agradat fins a nous límits. Aquesta novetat va aparèixer el passat 2 de novembre, quan Mike Verdu, fitxatge estrella de Netflix per encarar aquesta nova visió de l’empresa, anunciava en un comunicat l’aparició de Netflix Games, o Netflix Jocs, que entra a dins del preu de la subscripció i els jocs del qual es poden jugar descarregats des de la botiga de Google Play.

De moment l’entrada de Netflix Games pot resultar poc efectiva per la poca oferta de videojocs que ofereix, però segur que ja treballen en el desenvolupament de jocs de sèries que han triomfat a Netflix, com El Joc del Calamar o La casa de papel. Hem inaugurat una nova època d’hipermediacions.

tracking