SEGRE
Una nova funció de GoogleMaps és indicar si els carrers estan il·luminats

Una nova funció de GoogleMaps és indicar si els carrers estan il·luminatsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Google Maps és allò que s’anomena una aplicació en format beta, és a dir, que mai està acabada del tot perquè s’actualitza amb funcions de forma recurrent. Si volem seguir el ritme de la tecnologia hem d’estar pendents contínuament de les seves funcions. Dit això, una de les noves funcions que Google Maps incorpora és la dels carrers il·luminats, que ens indicarà a través de la seva aplicació quins són aquells carrers més ben il·luminats de nit o, directament, saber si tenen o no il·luminació. Es tracta d’una eina complementària del navegador que serà molt útil per a treballadors que surtin de nit, per als que tornen de festa i que serà un recurs més per evitar violències de tot tipus en carrers poc il·luminats. Millorarà la seguretat. I també serà curiós veure el mapa de la il·luminació dels carrers de la nostra ciutat, a fi de millorar-los. L’aplicació ens indicarà amb una línia de color groc si els carrers pels quals volem passar estan ben il·luminats, un format que Maps ja utilitza amb les indicacions per a talls de carreteres o trams amb congestió de vehicles.

Malgrat que encara està en fase de proves, podem tenir la nova funcionalitat descarregant-nos la versió Beta de Google Maps i sol·licitar a la companyia (Google) un perfil de Beta tester, a fi d’entrar a formar part del grup d’usuaris que proven totes les funcionalitats que encara no formen part del gran públic. Per fer-ho, hem d’entrar a la fitxa de Google Maps a Play Store, prémer a Novetats i allà ens indicarà els passos finals per ser Beta testers.

Abans d’acabar, dues coses. La primera és desitjar-los un pròsper 2022 i que hagin passat unes bones festes. La segona és que aquest article que estan llegint és el número 500 que un servidor de vostès escriu, de forma ininterrompuda, des de fa prop de deu anys. Una xifra que mereix ser, si més no, recordada. Espero que durant aquest mig miler d’articles hagin pogut aprendre i gaudir de la tecnologia tant o més com ho faig jo cada setmana. La propera celebració, als 1.000 articles.

tracking