SEGRE
Microsoft ha pagat 68.000 milions de dòlars per la compra d'Activision

Microsoft ha pagat 68.000 milions de dòlars per la compra d'ActivisionSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Microsoft ha comprat una empresa, una altra, com fan Apple o Google cada pocs mesos. El tret diferencial en aquest cas és que Microsoft ho fa per una quantitat salvatge dins de la indústria, 68.000 milions de dòlars. Ho ha fet per comprar la companyia Activision Blizzard, fàbrica de videojocs que ha creat títols tan prolífics com Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch o la saga Diablo. I com s’entén aquest moviment? Tres punts. El primer, d’entrada, perquè així Microsoft Gaming es converteix en la tercera empresa de videojocs més gran del món, només darrere de la xinesa Tencent (League of Legends o Valorant) i la japonesa Sony (PlayStation).

La segona, perquè engrandeix els videojocs que tindrà, ja veurem si en exclusiva, la consola Xbox i el servei Xbox Game Pass i PC Game Pass, també filial de Microsoft, que és el servei de subscripció de videojocs de Microsoft, que ja té 25 milions de jugadors i que ofereix un catàleg de més de 100 videojocs d’alta qualitat.

El preu que els usuaris han de pagar per tenir accés a tot aquest catàleg de videojocs és de 9,99 euros mensuals. Per la seva banda Activision Blizzard té, arreu del món, 400 milions de jugadors actius mensuals repartits ens 190 països. La jugada té sentit si Microsoft aconsegueix portar tots aquests jugadors a la seva plataforma. I en tercer lloc, perquè Microsoft Gaming se situa en bona posició a la rampa de sortida de les possibilitats del metavers, el nou món que ha d’enllaçar el món real amb el virtual (veurem si amb ulleres de realitat augmentada o no), i on els videojocs tindran un pes inicial fonamental.

A tot això, cal dir que la compra arriba en un moment de màxima tensió a Activision Blizzard per les greus acusacions d’assetjament sexual dins de l’empresa que estan pendents de resoldre. Per acabar, recordar que Microsoft va adquirir, fa uns mesos, la companyia Bethesda, creadora de la mítica saga Doom. I acaba de fer el mateix amb King, desenvolupadora de Candy Crush.

Hi ha moviments, i els anirem seguint.

tracking