SEGRE
Facebook ja té Reels

Facebook ja té ReelsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Fa poques setmanes Facebook va anunciar el llançament a escala mundial de la plataforma pròpia Reels, és a dir, la incorporació definitiva de les històries verticals i en format ràpid que tants maldecaps ha donat a la gent de Zuckerberg, després que TikTok els prengués durant bona part de la primera època de la pandèmia una part important de les hores que passen, sobretot els més joves, a les xarxes socials.

De fet, en la lluita d’atrapar les hores davant el mòbil, Instagram ja havia incorporat, des de fa uns quants mesos, les opcions de creació de Reels. Això són històries curtes editades amb músiques i barreges d’altres usuaris que incorporen una opció molt interessant per a tots aquells que ho desitgin, la possibilitat d’aparèixer en dispositius d’altres usuaris, una forma molt eficient, sempre que es faci bé, d’augmentar seguidors, i per tant comunitat, i per tant possibilitats de monetitzar tot el que es vulgui monetitzar. A Instagram, de fet, ja és el tipus de contingut que més s’ha popularitzat en els darrers mesos.

Això sí, la política de Meta (matriu de tot l’entorn Facebook) va demanar només una condició, que els usuaris que volguessin créixer a Instagram utilitzant Reels no els reaprofitessin de TikTok, és a dir, que no portessin la marca d’aigua característica de la xarxa social xinesa. Si es feia amb la marca d’aigua de TikTok, Instagram rebaixava la popularitat dels Reels a Instagram, de manera que la presència de TikTok a Instagram va passar de ser massiva a residual en poques setmanes.

Facebook, ara que acaba d’anunciar la presència i empenta als Reels, ho fa amb una eina d’edició prou potent i amb una visió pensada per a les barreges i col·laboració entre usuaris. Per si no fos prou, mirarà de monetitzar més i millor els seus creadors. I és que, a part d’una guerra de continguts i creadors, també hi ha una guerra de plataformes per veure qui paga millor els seus creadors. Qui sap si el futur més immediat de Facebook, en lloc del metavers, és una redefinició de la plataforma cap als Reels? Ho seguirem de ben a prop.

Facebook ja té Reels

Facebook ja té ReelsSEGRE

tracking