SEGRE
Què fa Windows 11?

Què fa Windows 11?SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Fa pocs mesos milions d’usuaris van començar a rebre als seus ordinadors –només aquells que eren compatibles– una actualització gratuïta del sistema operatiu al nou i flamant Windows 11, el que havia de substituir el totterreny i estable Windows 10. Però poques setmanes després començaven alguns problemes, que malgrat ser petits afectaven la productivitat i la facilitat d’ús del sistema.

I és que el nou Windows 11 arribava per ser un sistema operatiu que oferís possibilitats de transformació i mal·leabilitat entre dispositius, que permetés passar d’una tauleta tàctil a un ordinador amb certa facilitat, conservant funcionalitats i característiques. Un fet, aquest de la ubiqüitat, que Windows controla i que fa temps que hi va darrere.

Però el que sembla que en un món tàctil funciona pot espatllar el que els usuaris solen utilitzar en entorns d’alta productivitat amb perifèrics convencionals, com un teclat o un ratolí. I aquí és on comencen aquests problemes.

El primer és que Windows 11 ha perdut una de les funcions clau per a milions d’usuaris: poder arrossegar arxius de l’escriptori o de qualsevol carpeta cap a programes oberts que es trobin a la barra de tasques. Una funció que feia molt temps que funcionava ara ja no.

I això ha aixecat una primera onada de crítiques que, pel que sembla, els desenvolupadors de Windows no preveuen resoldre a curt termini. Una altra eina de productivitat important és la de canviar d’escriptori virtual ràpidament, del primer al segon i viceversa. Aquesta funció, que a Windows 10 era fluida i eficient, amb Windows 11 no funciona. Més crítiques.

Però el que realment molesta d’una gran companyia com Microsoft i el seu Windows és la incapacitat de poder publicar un sistema operatiu que funcioni, que agradi als usuaris i que no generi onades de crítiques. Tant costa polir-lo fins que quedi perfecte? Els pot l’ansietat de publicar sense revisar? En això cal dir que Mac d’Apple, que tampoc és perfecte, és un sistema operatiu extremament més polit que qualsevol Windows. Millorarà, però Windows 11 necessita millorar.

Què fa Windows 11?

Què fa Windows 11?SEGRE

tracking