SEGRE
Xarxes socials de pagament

Xarxes socials de pagamentSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris d’internet hem estat històricament poc habituats a pagar pels serveis que utilitzem. Però a poc a poc hem vist que, quan ens ofereixen un bon servei, ens agrada pagar-lo. Així hem passat de la pirateria per descarregar música o sèries, sovint en una qualitat diferent a l’esperada, a pagar per serveis musicals o audiovisuals. I després, en veure la possibilitat del negoci, va començar a sortir competència de sota de les pedres. Ho podem preguntar a Netflix, que ara s’ha de repartir el pastís amb cada cop més players idèntics, o amb Spotify, que ha de recórrer a patrocinar el Barça per salvaguardar i demostrar la seva posició de lideratge. I les xarxes socials? Aquestes han vist en la publicitat i la venda de les dades dels milions d’usuaris que hi publiquen contingut, l’or del segle XXI.

Però és possible que aquestes macroempreses vulguin esprémer encara més el pastís dels guanys econòmics, allò del créixer i créixer. I és per això que hi ha xarxes socials o plataformes socials de contingut que treballen amb formes de pagament, i d’altres que estudien implementar-ho properament. Un cas d’èxit actual de plataforma de semipagament és Twitch, canal en el qual els usuaris reben millores si paguen, com ser citats pels streamers, o formar part d’una comunitat més privada. És el cas, també, de xarxes com Tinder, que han monetitzat part de la seva aplicació amb eines com el Superlike, una forma de cridar l’atenció a la persona que t’agrada a l’altre costat del telèfon.

I de l’actualitat al futur. Una xarxa social que ja treballa a oferir elements de pagament és Twitter, la gran xarxa social de la confrontació constant. A Twitter ja fa dies que es parla del SuperFollow, una forma de poder seguir els nostres tuitaires preferits i rebre contingut exclusiu només per a la comunitat que pagui. És a dir, que hi hauria continguts gratuïts per a tothom i d’exclusius de pagament per a qui vulgui pagar. 

Una forma similar del que passa en llocs com OnlyFans o Patreon, on només els usuaris que paguin poden gaudir dels continguts que penja l’amfitrió. Ja ho veuen, la roda no para de girar, encara que a vegades sembla que estigui parada.

Xarxes socials de pagament

Xarxes socials de pagamentSEGRE

tracking