SEGRE
YouTube

YouTubeSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Penúltim capítol d’aquesta secció estiuenca, en què fem un repàs del present i del futur de les principals plataformes socials que més utilitzem al nostre país. Avui tocaré os amb una xarxa social que mai se l’ha considerat xarxa social del tot, però que té tots els elements per ser-ho, ja sigui pel component de relació entre usuaris, pel component de compartició o les noves modalitats d’ús que darrerament han evolucionat dins de YouTube.YouTube, propietat de Google, la gran plataforma dels vídeos.

L’única, la que cada minut rep tants milers de minuts de metratge, la que... Ep, alerta, perquè ja hem vist que Instagram i TikTok basen tot el seu potencial en el món dels vídeos. Afectarà això la gegant YouTube? Doncs és clar que l’afectarà. I tant l’està afectant que ja està buscant noves vies de comunicació entre creadors de contingut i d’opcions de difusió.

Una d’elles, copiada directament de TikTok, són els Shorts, els vídeos curts en format vertical que s’escapen del format clàssic més televisiu als quals estem acostumats. Això implica més feina per als creadors, ja que ara, a banda del vídeo clàssic, han d’editar-se vídeos verticals per aparèixer a la nova secció de consum ràpid de YouTube. A més d’incorporar una secció, la del Remix, que no acaba de funcionar entre els usuaris. Però no acaben aquí els problemes de YouTube.

Des de fa anys que una altra plataforma similar, Twitch, se li està emportant alguns creadors de continguts, que veuen en l’eina propietat d’Amazon un espai on poden rebre més guanys per cada visita, després de queixar-se reiteradament de la política de repartiment. YouTube, a més, insisteix a fer-nos acceptar o rebutjar de forma constant si volem accedir a la versió de pagament, l’anomenada YouTube Premium, per evitar anuncis i accedir a millors prestacions. No és no.

En definitiva. On vas, YouTube? La gran reina del vídeo té molt marge de regnat, però no es pot adormir, perquè els nous usos dels dispositius, cada cop més verticals, i els nous consums, cada cop més ràpids, li podrien passar per damunt. Així que, molta alerta, YouTube!

tracking