SEGRE
Saber què mengem

Saber què mengemSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La xarxa està plena de webs i plataformes vinculades a la nutrició i a la salut gastronòmica, plenes de dietes, receptes, consells, consultoris, calculadores, etc. També n’està ple l’ecosistema d’aplicacions per als nostres dispositius mòbils, que ens permeten a més gaudir de la ubiqüitat i de ser una eina de consulta en temps real. L’utilitzem quan mirem un producte i en volem conèixer les prestacions i opinions, més enllà del que ens diguin a la mateixa botiga.

El mateix passa quan anem a un supermercat. Els productes estan obligats a dir-nos les seves característiques nutricionals, a més d’altres indicadors de menys obligatorietat, com el Nutriscore.

Si volem saltar-nos el pas de revisar les taules i números de cada producte, avui els porto una aplicació mòbil que els ho resoldrà. Aquesta es diu Yuka, i és un programa que escaneja els codis de barres de tots els productes, i un cop fet ens donarà una puntuació del producte sobre 100 punts, basat en les seves qualitats alimentàries.

En una pantalla més detallada ens dirà també els valors negatius –sobretot greixos, sucres, sal o productes afegits–, i també els valors positius –com la quantitat de fibra o proteïna que conté–. Al final, ens indicarà una puntuació final i ens determinarà si aquest és un producte dolent, regular, bo o excel·lent. En cas que sigui dolent o que tingui una puntuació baixa, ens oferirà un llistat dels millors productes similars, de la mateixa categoria i prestacions, però amb la millor puntuació del seu sector. Yuka és gratuïta per al seu ús normal, però ens oferirà una sèrie de millores de pagament, com poder consultar productes sense llegir el codi de barres, o fer cerques d’acord amb preferències, com productes sense lactosa, sense gluten, vegans o vegetarians.

No ho dubtin, si els serveix, el preu anual és de 5 a 20 euros. Qui vulgui explorar aquest univers de la nutrició pot començar amb Yuka, MyRealFood, FatSecret, Lifesum i Noodle, totes són molt similars i ens ofereixen el servei d’estar una mica més alerta quan comprem, i sobretot saber què mengem.

tracking