SEGRE
Posar-se en forma

Posar-se en formaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Amb l’inici del curs són molts els que aprofiten, aprofitem, per fer els plantejaments d’objectius, realistes o no, per encarar una nova temporada. És moment d’apuntar-se al gimnàs, deixar de fumar, començar un col·leccionable, i proposar-se coses que ens agradaria acomplir. Una d’elles, com dèiem, és posar-se en forma. L’estiu ens permet ser poc rigorosos amb dietes i la rutina esportiva, i és per això que setembre, o ja octubre, és un moment oportú per reprendre l’activitat física.

Però aquesta activitat ha canviat, i ja no és simplement anar a córrer o caminar, com s’ha fet durant els darrers vint milions d’anys, sinó que ara ho volem mesurar tot, des de la freqüència cardíaca al nombre de passes que realitzem en cada quilòmetre, la cadència, o el ritme de carrera.

I és normal, ja que si la tecnologia ens ho permet, podem aprofitar tota la informació –la informació és poder– per prendre noves decisions. Actualment tenim un grapat d’aparells que fan aquesta funció. Parlo dels rellotges esportius, del qual seguiré parlant. Garmin, Polar o Suunto són les marques més reconegudes de l’ecosistema esportiu, són les que porten anys treballant per controlar la nostra activitat física, mesurar-la sota els paràmetres científics i donar-nos un retorn de com està el nostre cos depenent de l’activitat que li carreguem.

Més important és encara quan parlem de la nostra salut cardiovascular, tema central de qualsevol d’aquests aparells de monitorització, que ens indicaran quan hem de fer repòs o activar-nos. Però no pateixin, malgrat ser un home a favor de la tecnologia, els resoldré un dubte que segurament tenen.

No cal que sempre portin aquests aparells al canell. Poden gaudir de seguir portant els rellotges que més els agradin i, en cas d’activar-se per fer l’esport que sigui, llavors sí, canviar-se’l. Tenir una bona forma física i mantenir un ritme d’activitat és important, però també és important poder-ho fer d’una forma conscient, amb dades i monitorització. En seguirem parlant.

tracking