SEGRE
Bing l’encerta amb ChatGPT

Bing l’encerta amb ChatGPTSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Semblava que la darrera guerra digital tindria, com a camp de batalla, els estranys entorns inventats del metavers. Però els esdeveniments sembla que vulguin córrer més que la nostra capacitat per processar-ho, i ens han fet girar la mirada cap a la batalla que comencen els navegadors d’internet, sobretot Google i Bing. Per començar a parlar de navegadors hem de fer-ho tenint en compte les quotes de mercat. Aquestes situen Google com a cercador de referència mundial, amb una quota de prop del 90%.

El seu immediat perseguidor és el cercador de Microsoft Bing, que té ni més ni menys que entre el 3 i el 8% d’aquesta quota. Una misèria que explica el monopoli de Google, que afecta com les empreses es mouen pels seus entorns propis, com a pràcticament els únics en els quals les marques poden enganxar clients i compradors. És una competició comercial per tal que Google els faci cas i els mostri com més amunt millor. És per això que les cerques solen distar molt de la realitat. Si busquem uns pantalons a Google, no hi trobarem els millors, sinó els que més ben optimitzats estan per aparèixer en primera posició, sempre per temes comercials, per vendre més i generar més a Google. Aquest ha estat el panorama de les darreres dues dècades.

Fins ara. Fa unes setmanes el món es va meravellar de com un programa d’Intel·ligència Artificial anomenat ChatGPT podia contestar qualsevol pregunta, tenir una conversa i aprendre de nosaltres. Per tant, no donar-nos resultats segons termes comercials, sinó segons la qualitat d’aquests. Va ser llavors quan Microsoft va acabar de fer la compra d’Open AI, l’empresa que havia creat ChatGPT i de la qual ja era mig propietari. I és ara quan l’ha implementat al seu cercador Bing.

Per accedir a aquest nou cercador cal entrar a la llista d’espera, però a can Google estan tan neguitosos que han hagut de publicar, ple d’errades, el seu propi sistema d’intel·ligència artificial, anomenat Bard. En joc hi ha el predomini de les cerques a internet dels propers anys. Google té la majoria de guerrers, però Microsoft té una arma secreta. Ho seguirem.

tracking