SEGRE
Diuen que mai és tard per aprendre a saber programar des de zero

Diuen que mai és tard per aprendre a saber programar des de zeroSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Diuen que mai és tard per aprendre. Si està d’acord amb aquesta frase tan tronada i sonada, però que està plena de raó, li interessarà llegir aquesta columna d’avui. Els parlo de programació web i d’un recurs que els anirà molt bé per, pas a pas, endinsar-se en el món de l’html i la css, dos dels conceptes principals de la programació web, i pilar fonamental de la programació en general.

Però no pateixin, no serà en cap cas partint de tant avall. No. No hauran de sumar uns i zeros per anar creant unitats, sinó que hauran de seguir lliçons bàsiques diferenciades per temàtiques organitzades de més senzilles a més complicades.

Així, per exemple, en les primeres lliçons veurem com funcionen i s’estructuren les etiquetes html, o les pàgines, o les metadades principals, per després anar avançant amb la formatació bàsica, els atributs del text, els enllaços o les llistes d’elements. Cadascun dels 21 capítols del curs, que per cert és totalment gratuït i en anglès, conté explicacions detallades de tots els elements dels quals parla i, a més, inclou exercicis per practicar des de la mateixa pàgina, de manera que podrem posar en pràctica allò que acabem d’aprendre.

Aquest recurs es diu Learn HTML, i el trobaran a la pàgina principal de web.dev de Google. Es tracta, per exemplificar-ho, de l’espai que Google ha creat per al coneixement, en definitiva per a formar els seus futurs treballadors.

En aquesta mateixa pàgina s’hi poden trobar cursos en CSS, accessibilitat, disseny responsiu o formularis, per posar-ne un exemple.Però si vostè creu que aquest recurs no li serveix pel simple fet de provenir de la marca de Google, li donaré un altre recurs molt similar que, aquest cop sí, s’escapa de les grans marques comercials que regnen aquest ecosistema digital nostre. Es tracta de W3Schools, probablement la universitat online més complerta per aprendre-ho tot, des del bàsic html fins a Javascript o Phyton.

Una delícia que, de ben segur, els ajudarà a entendre més coses d’aquest univers digital que cada cop és més complicat.

tracking