SEGRE
Microsoft Loop

Microsoft LoopSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Com canvien les coses. Fa tres setmanes en aquesta mateixa columna els parlava d’una aplicació anomenada Notion, que ens serveix per crear projectes de forma conjunta amb altres usuaris d’un mateix equip o empresa, i que ens ajuda a optimitzar la forma de treballar, tenint-ho tot en una mateixa aplicació.

Notion és útil per a milers d’usuaris, però Microsoft ha vist en aquest sistema una possibilitat per oferir als usuaris de la seva suite Office (Word, Outlook, Powerpoint, Excel, Calendar...) una unió perfecta de treball conjunt. Fa un any vam saber que Microsoft hi treballava, i ara és quan els usuaris ja hi poden començar a accedir i fer les primeres proves.

La nova plataforma es diu Microsoft Loop, i és una eina de creació conjunta i productivitat, que utilitza les eines de Microsoft i en un entorn multidispositiu, per tenir-ho tot sincronitzat entre aplicacions. Microsoft Loop utilitza tres elements bàsics, de més petits a més grans: components, pàgines i entorns de treball.

Els components són elements informatius únics, com textos, taules o llistes, manipulables i editables per qualsevol membre de l’equip. Les pàgines són la unió de diversos components, i diverses pàgines conformen un entorn de treball.

Per a empreses i equips de treball és una eina que evitarà el constant ús del correu electrònic, ja que la missatgeria i cada una de les tasques tindran el seu propi espai, de manera que ens evitarà perdre el fil de les feines. Cada cop que hi hagi un canvi o un element nou, s’avisarà els usuaris que formen part d’aquell projecte, de manera que fer-ne un seguiment és molt més fàcil.

Si li sumem que inclou el flamant Copilot, que utilitza la IA de ChatGPT per ser un aliat i facilitar-nos la feina, el resultat és una plataforma gegant i que pot convertir-se definitivament en un estàndard per a les empreses. Potser d’entrada pot semblar feixuc assimilar totes les possibilitats, però ja els avanço que fa molt bona pinta.

Loop, a més, és la mostra de l’esforç que Microsoft està fent en matèria de plataformes de servei, i que els torna a fer regnar en el món de l’ofimàtica 3.0.

tracking