SEGRE
Moltes trucades comercials són fetes des de centraletes que trien números a l'atzar

Moltes trucades comercials són fetes des de centraletes que trien números a l'atzarSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Arribes a casa a migdia. Dines i t’asseus una estona al sofà a descansar. Just en aquell moment sona el telèfon. Un número rar, que no tenim guardat i el que, segons quin tipus de telèfons, ja avisen que es pot tractar d’una trucada brossa. Però et pica la curiositat i despenges l’aparell: contestes. Un segon en silenci i la trucada es penja.

Això pot passar de forma recurrent, constant, durant aquesta estona de migdiada, o a la tarda o al vespre. Potser dues, potser sis, trucades que molesten i que, al final, ni ens molestem a contestar. I ens passa a tots, o gairebé tots.

Què són? Són les anomenades trucades fantasma. Una pràctica molt freqüent del telemàrqueting. Això acostumen a ser grans call centers que es dediquen a marcar números de telèfon a l’atzar tot el dia i de forma constant.

Quan responem, si hi ha un operador a l’altre costat ens parlarà i provarà de vendre’ns el que sigui, però pot ser que no n’hi hagi cap, d’operador, i en aquest cas, quan responem, es fa el silenci un segon i la trucada es penja. Aquesta pràctica del telemàrqueting és la culpable el 90% de les vegades d’aquestes trucades.

L’altra opció és que siguin trucades per estafar-nos. Això passa quan volem saber qui ens truca i tornem la trucada, però ho fem a un telèfon de pagament. Alerta al tornar trucades a números estranys. Per sort, hi ha una sèrie d’elements que ens ajuden a poder filtrar aquestes pràctiques tan molestes al llarg del dia.

Depenent del nostre operador i tipus de telèfon, ens avisarà que la trucada entrant podria ser brossa, per l’origen de la trucada, el prefix, o perquè formi part d’una llista negra de telèfons. Una altra opció molt recomanable per evitar aquestes molèsties és bloquejar aquests telèfons que ens truquen, de manera que el nostre dispositiu, si mai torna a rebre una trucada d’aquest número, automàticament la rebutgi.

I, finalment, hi ha la llista Robinson, que ens permet afegir-nos a un llistat de telèfons que les empreses no poden utilitzar per a finalitats comercials. Malgrat això, la llista Robinson ni és definitiva ni les empreses la respecten al 100%.

tracking