SEGRE
Llistats de trucades brossa

Llistats de trucades brossaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Seguim amb el tema de la setmana anterior, les trucades emprenyadores de números brossa, ja siguin amb ànim de vendre, per molestar, per provar d’estafar-nos o pel que sigui. Un dels consells que els vaig donar és la d’adherir-se a la llista Robinson, la qual les grans empreses espanyoles es van comprometre a respectar. Si formem part d’aquesta llista no ens poden molestar amb trucades. Una altra cosa seran les empreses que no formen part d’aquest compromís, que faran i desfaran al seu aire, com si res.

Fora d’això, avui els vull proposar intentar esbrinar qui ens truca, qui està darrere d’aquests trucades que ens desperten de la migdiada o ens interrompen el dinar o una conversa. Amb les eines que els donarà podran saber si un numero de telèfon està relacionat amb alguna empresa, des d’on truca o si ja ha rebut queixes per fer spam com a trucades brossa.

Una de les principals eines és ListaSpam, una web en la qual només caldrà introduir el número de telèfon que ens ha trucat, sense haver-nos de registrar prèviament. Un cop introduïm el número a ListaSpam, el mateix programa ens dirà la quantitat de vegades que aquest número ha estat denunciat i els cops que ha estat introduït a la base de dades, símbol inequívoc que, a banda de nosaltres, haurà tocat el voraviu a moltes altres persones.

Si volem agilitzar aquest procés podrem fer-ho directament amb una aplicació dels del mòbil. Amb TrueCaller al nostre telèfon, cada cop que rebem una trucada l’aplicació ens donarà la informació en temps real del que ja hem vist que podem obtenir: ubicació, quina empresa hi ha darrere i si està considerat com a número brossa.

L’avantatge de TrueCaller és que té una base de dades de més de 3.000 milions de números registrats, o sigui que la seva fiabilitat és més que alta a l’hora de poder rebutjar una trucada per brossa. Cada cop més, això sí, els telèfons intel·ligents porten incorporat un sistema de detecció de trucades brossa, de forma que les podem rebutjar automàticament sense que ens arribin a molestar.

tracking