SEGRE
Bard, Chat, Bing?

Bard, Chat, Bing?SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Seguim parlant del tema de moda, el tema del 2023. Sens dubte, la IA. OpenAI va crear un monstre gegant, del qual governs, empreses, institucions i personalitats del sector han demanat regular i aturar. Va ser amb el seu portentós ChatGPT, que ja feia mesos que era propietat de Microsoft, que ha incorporat recentment al seu cercador Bing per afinar cerques i fer-les més interactives i rellevants.

Però vivim en una selva, que també podem anomenar competència o capitalisme salvatge. I si parlem d’IA i que Microsoft ha agafat avantatge, la següent pregunta és sobre qui ha agafat avantatge. Doncs sobre Google. I què ha fet Google? En la selva del capitalisme no hi ha braços creuats. I com que Google és tan ferotge i rica, va desenvolupar i polir en temps rècord el seu propi sistema d’IA, que va anomenar Bard. O Google Bard, per ser més precisos. El va llençar pocs mesos després de l’aparició de ChatGPT i una setmana després de l’aparició d’aquest al cercador Bing de Microsoft.

I què és Google Bard? Doncs la plataforma d’Intel·ligència Artificial de Google. Que no utilitza el sistema base de ChatGPT perquè aquest és propietat de Microsoft, sinó la plataforma LaMDA. És bàsicament un sistema complex d’aprenentatge com el que ja hem vist i coneixem de ChatGPT, amb la particularitat que s’ha entrenat amb 750 GB de dades i més d’1,56 bilions de paraules. No en va, Google Bard té darrere l’ecosistema de Google, i tots els anys de cerques i preguntes i interaccions que hi hem fet els usuaris.

Segons els experts que han pogut provar les dues eines (ChatGPT i Google Bard), la plataforma de Google comet més errors i no és tan precisa com la desenvolupada per OpenAI.

Temps al temps? Sembla que per a un gegant com Google posar-se a l’alçada només serà qüestió de dies. Això és el que semblaria. Però hem de tenir en compte que Google mai ha pogut posar un peu al món de les xarxes socials malgrat invertir-hi al seu moment quantitats desmesurades de recursos. Podrà amb la IA?

tracking