SEGRE

PERFIL

Alba Vallejo: “Trobar parella és un procés d'aprenentatge en el qual també ens coneixem a nosaltres”

Emprenedora de mena, va esperar que els tres fills ja estiguessin una mica afilerats per decidir-se a tirar endavant una de les moltes idees que li ronden pel cap. L’Alba Vallejo està al darrere de Cites a Cegues, un web especialitzat en la recerca de parelles d’esperit estable. A mig camí entre les agències matrimonials clàssiques i les aplicacions més modernes, l’estratègia de Vallejo i el seu equip és posar els usuaris al centre del projecte i tractar-los de manera personalitzada per afinar al màxim a l’hora de trobar-los algú especial.

Alba Vallejo: “Trobar parella és un procés d'aprenentatge en el qual també ens coneixem a nosaltres”

Alba Vallejo: “Trobar parella és un procés d'aprenentatge en el qual també ens coneixem a nosaltres”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va observar el seu entorn amb prou deteniment com per detectar que hi havia un nínxol de mercat. Concretament l’Alba Vallejo es va adonar que cada vegada hi havia més gent de quaranta anys en amunt que buscava parella estable i li costava molt trobar-ne.

−Gent que ja tenia un bagatge.

Exacte. En general parlem de persones que sovint han tingut parelles estables durant molts anys, que moltes vegades tenen canalla i que si tenen ganes de refer la seua vida amb una altra persona els costa molt trobar algú amb qui fer-se il·lusions.

−I les aplicacions per fer ‘matx’ no són una opció?

Sí, només depèn del que busquis. Cites a Cegues està pensat per a gent que busca una parella estable, no és un web per a una trobada esporàdica. Molta gent que s’apunta al nostre servei ja ha tingut les seues experiències en altres aplicacions i la majoria han decidit que busquen un altre tipus de relacions. El que nosaltres hem fet és posicionar-nos entre aquestes aplicacions i les agències matrimonials de tota la vida.

−Es podria parlar de perfils d’usuaris?

Majoritàriament és gent d’entre 35 i 55 anys, i això vol dir que tenen un bagatge, una experiència. El més habitual és que una persona, a partir de certa edat, senzillament ja té la vida organitzada i sap una mica el que busca. No és un servei per a adolescents que busquen diversions puntuals i impulsives, nosaltres ens dirigim precisament a persones que tenen ganes de començar una relació a llarg termini.

−Tampoc són els usuaris que es busquen entre ells.

Els usuaris no es busquen perquè tampoc no s’exposen. Les dades dels usuaris són confidencials i nosaltres no les compartim amb ningú, ni amb la persona que li proposem de quedar. Tenim una base de dades de més de quatre mil usuaris que han completat el perfil del nostra web i ha estat revisat personalment pel nostre equip. Això vol dir que ha fet un qüestionari amb les dades més importants, que ens ha enviat unes fotos que són representatives i que nosaltres hem verificat. També ens ha dit quin tipus de persona busquen, quins són els mínims imprescindibles.

−A partir d’aquí es busquen compatibilitats i proposen cites a cegues?

Aquesta és la idea, però tampoc no tenim pressa. Garantim que cada vuit o deu dies revisem la base de dades per trobar algú que pugui congeniar, però no t’assegurem una cita si no ens sembla que pot funcionar.

−Cites a Cegues és l’últim recurs?

Sí que hi ha gent que ve perquè ha tingut males experiències, però també n’hi ha molta que ho veu com una opció més. Buscar parella és un procés d’aprenentatge a través del qual també ens coneixem a nosaltres mateixos. No és una finalitat, és un camí.

−Si salten les alarmes entre dos usuaris, què passa?

Els avisem i els proposem una cita. Han de quedar en un restaurant col·laborador i comprometre’s a donar una oportunitat a la cita. La idea és anar amb calma, sense les presses dels mòbils i les trobades esporàdiques. Després de la cita ens posem en contacte amb els usuaris per si necessiten res, fem un acompanyament emocional. Fins el moment de troba-se no han parlat ni s’han vist en foto; i una vegada a la cita hi han d’anar amb ganes de seduir, passar-ho bé i donar una oportunitat a l’altra persona. I han d’apagar el mòbil.

tracking