SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest vi és realment únic, ja que estem parlant d’un vi fet en la seva totalitat amb la varietat de raïm pedro ximenes. El vi és sec, sense contingut de sucre residual que el faria dolç, contràriament al que estem acostumats a esperar d’un vi fet amb aquesta varietat. Cal explicar també que el raïm és blanc, i el que dóna color als vins fets al sud de l’Estat espanyol són les hores que el deixen assecant-se sobre estores de vímet, molts cops entre les vinyes.

Tenim una gran cultura a tot l’arc mediterrani sobre vins fets amb raïms madurs que tenen un alt contingut de sucre, que passa al most endolcint el vi final, però amb aquesta presentació hem volgut fer-vos entendre que, tot i que són més coneguts els vins dolços amb PX, també n’hi ha de secs.

Dit tot això, avui és el moment de parlar d’una de les darreres novetats de la gent de Mas Sersal, amb en Salvi i en Sergi al capdavant. El Montsant i la Terra Alta són les àrees d’actuació d’aquest projecte, i és que l’aposta per la recerca d’una bona matèria primera és tan evident que els porta a canviar de paisatge per trobar-la.

Entre els productes que elaboren, podem trobar vins blancs i negres i un cava que ben aviat farà parlar, però, si ens hi fixem bé, tots els blancs estan fets a la Terra Alta, amb garnatxes blanques, macabeu i pedro ximenes, i els negres, al Montsant, amb samsó, syrah i garnatxa. Però avui és el moment de parlar d’un vi de vinyes de seixanta anys situades al terme municipal de Batea, sobre un terreny de panal i llimós. Un PX que penetra de manera subtil per les seues aromes delicades i fruitoses, sobre la base de fruita blanca (bàsicament, pera), trobem una sèrie d’aromes de flors, herbes aromàtiques i espècies, flor de camamilla, espígol i pebre blanc. En boca, el seu pas és vergonyós; en primera entrada, delicat, però, a mesura que va entrant a la boca, la textura creix i el final és envoltant i perfumat. Gran treball per a un tipus de vi sense referents a casa nostra.

Fitxa tècnica Celler: Mas Sersal Zona: DO Terra Alta Tipus de vi: Vi blanc jove fresc i aromàtic Grau: 14% Preu: 12,90€

fitxa tècnica

fitxa tècnica

tracking