SEGRE
Expressió del Priorat'15

Expressió del Priorat'15

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diuen que ningú és profeta a casa seva, una dita que a vegades també afecta el món del vi català. Comencem així l’escrit d’avui perquè fa uns dies, tastant els dos projectes que fa en Jordi Masdeu al Priorat i a la Conca de Barberà, vàrem arribar a aquesta reflexió. Per fi vaig poder compartir una estona amb un dels responsables d’un dels vins que fa anys que segueixo i que, sincerament, collita rere collita, m’agrada més. Avui ens centrem en el seu treball realitzat al Priorat juntament amb Alessandro Marchesan.

En les pròximes setmanes us parlarem d’aquest vi, del seu Trepat fet a la Conca de Barberà, i que és un dels meus vins icona. Tant en un projecte com en l’altre, no es tracta només del meu gust personal o que jo decideixi la qualitat del vi, hi ha força col·legues del sector que també hi estan d’acord, així com també diferents mitjans de comunicació relacionats amb el món vitivinícola.

Endinsant-nos en el projecte del Priorat avui us parlarem d’un vi que s’elabora en un dels cellers que pertanyen a la nova mentalitat dels vins fets a la zona. En algunes ocasions ja hem parlat de la refundació del Priorat amb el treball dels 5 magnífics o hem explicat l’inici del món cellerista en aquest territori.

Ara és moment d’esmentar que hi hauria un tercer corrent que es basa a elaborar vins amb les varietats pròpies de l’entorn i, sobretot, a defugir de la concentració per passar a la subtilesa i als aromes de cada una de les varietats. El vi dóna sentit al seu nom, ja que és una de les expressions del Priorat, elaborat a Poboleda. La conjunció de la garnatxa amb la carinyena i el sirà i la seva criança en bótes de roure francès de més d’una collita, dóna grans resultats. Cirera picota brillant que denota la seva joventut i un ventall aromàtic molt ampli. En primer cop de nas trobem l’explosió de les varietats, maduixes que vénen de la garnatxa, móres de la carinyena i notes balsàmiques. Podríem parlar d’altres famílies d’aromes ja que les de les espècies i herbes aromàtiques també hi són presents. En boca, entrada fresca i lleugera que es prolonga fins al fons del paladar i el sirà perdura força estona.

FITXA TÈCNICA Celler: Mas la Mola Zona: DOQ Priorat Varietats: Garnatxa, carinyena i sirà Tipus de vi: Vi negre de mig cos Grau: 15% Preu: 14,50€

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking