SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El celler Pascona fa més de vint-i-cinc anys que es dedica al vi. El primer cupatge que va sortir Clàssic Pascona no mesclava garnatxa amb carinyena, sinó amb syrah. Tot i que han volgut aportar a aquest Clàssic Pascona l’estil dels vins que es feien, actualment han apostat per fer-lo amb les varietats de raïm autòctones de la seva zona, el Montsant. Un 60% de garnatxa i un 40% de carinyena, buscant la part més romàntica de la zona.

Les bótes utilitzades són de segon any. D’aquesta manera, no predominen en el vi i només li aporten estructura. És per aquest motiu que la garnatxa ha envellit en bótes de 500 litres i la carinyena, de 225. L’etiqueta s’inspira en les que caracteritzen la coneguda zona francesa de la Borgonya, amb la qual cosa es busca la celebritat i el valor segur d’aquest vi quan es posa a taula, ja que mostren la seriositat del que contenen aquestes ampolles i transmeten el màxim de realitat del vi que avui us presentem.

El Clàssic Pascona’14 és un vi d’elaboració clàssica, tal com hem dit en les primeres línies, però en l’actualitat aquesta manera de fer està a l’ordre del dia. Són molts vins fets arreu del nostre país que actualment s’elaboren fugint del que aporten els dipòsits petits de fusta nova.

El resultat és un vi de color cirera madura amb reflexos porpres. En nas, trobem una explosió de fruita negra i vermella fresques. Aquestes notes aromàtiques ens indiquen la sanitat i el bon estat de maduració de les varietats de raïm utilitzades per elaborar el vi. La part fresca i saborosa s’imposa en boca, ja que el vi avança pels laterals de la llengua deixant-nos una bona sensació i els gust de les fruites. És un vi elegant, amb bon recorregut i llarg. El podeu gaudir amb variats companys de taula i en diferents moments d’un àpat. Sigui com a aperitiu amb uns embotits, combinant-lo amb plats de carn blanca com el pollastre o el garrí, així com també amb diferents carns fetes a la brasa. El seu pas de boca viu fa que sigui un element de refresc per combinar amb diferents plats.

FITXA TÈCNICA - Celler: Pascona - Zona: DO Montsant - Varietats: Garnatxa i carinyena - Tipus de vi: Negre de mig cos - Grau: 13,5% - Preu: 9,50€

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking