SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fa unes setmanes una forta gelada va afectar al voltant d’un trenta per cent de les vinyes en totes les subzones de Costers de Segre. Encara no es coneix l’abast dels danys: s’ha de veure si properament tornen a rebrotar les plantes, les quals es trobaven en el moment de formació del raïm i la gelada va deixar secs els grans.

Enric Vila, responsable del celler Vila Corona, ens explicava que a dia d’avui no saben si finalment podran recollir algun gotim de raïm ja que la situació, a banda de desesperant, és incerta. Fa anys que fa vi a Vilamitjana, a escassos cinc quilòmetres de Tremp, en una vinya plantada l’any 1989 i que comença a donar els primers vins a principis dels 90. Són deu hectàrees les que cultiva sobre un terreny amb influencia calcària amb zones en les quals hi aflora argila.

A uns 500 metres sobre el nivell del mar i un clima mediterrani amb contingut continental, elabora sis vins: dos de blancs i quatre de negres. Només un és de cupatge, la resta són fets amb chardonnay, cabernet sauvignon, riesling, ull de llebre i merlot. Una altra curiositat: els blancs no veuen la fusta i els negre reposen llargues estades de catorze mesos. Menys el merlot, ja que busquen la seva part més fruitosa. A banda d’impulsar els vins a la zona, Enric Vila també és un defensor incondicional del respecte per la vinya i el seu entorn. Per això aplica treballs d’agricultura ecològica i aprofita els moviments de la lluna per fer els treballs realment importants del procés de l’elaboració. El respecte per aquest astre, la lluna, és tan gran que realitza tastos enoastronòmics des de l’any 2014. Avui us volem parlar del seu riesling, el primer que es va elaborar a les nostres terres amb aquest raïm.

En nas ens dóna notes de fruita blanca que podem identificar amb les flaires a pera, poma verda i nectarina.

Les flors, sobretot la de gessamí i l’espígol, també les trobem presents. A banda de gaudir de la seva frescor i profunditat, en boca ens aporta totes les sensacions que hem trobat en nas.

Fitxa tècnica - Celler: Vilacorona - Zona: DO Costers del Segre, subzona Pallars - Varietats: Riesling - Tipus de vi: blanc en bóta - Grau: 12% - Preu: 10€

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking