SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Durant les setmanes de més calor de l’any passat us vàrem recomanar diferents vins, sobretot blancs, per prendre durant l’estació estiuenca. A partir d’avui, i en les properes setmanes, us en presentarem de negres. Avui us parlarem d’un sumoll elaborat per Mas Bertran, celler ubicat al Penedès, a Sant Martí de Sarroca. Els que aneu seguint aquest espai sabreu que en diverses ocasions hem parlat de vins fets amb aquest raïm, ja siguin negres, rosats o dolços.

El sumoll és una varietat arrelada al Penedès des de temps remots, encara que es va anar arrancant i substituint pel fet que es deia que aquest tipus de raïm era de baixa qualitat. Altres varietats de raïm d’origen francès com el cabernet sauvignon, merlot o chardonnay van ocupar les finques on abans estava plantat el sumoll. Actualment parlar de sumoll és parlar de nous vins i, sobretot, d’història i qualitat. Com en altres disciplines, el món de l’elaboració de vins amb els anys ha anat millorant. Tant és així que els sumolls actuals són vins respectats arreu i a vegades comparats amb vins d’altres zones mítiques del món.

Cada cop són més els sumolls que s’elaboren sols, sense cap altra varietat que complementi el vi, com l’exemple que avui us presentem. El Nutt’16 és un vi que no toca la fusta i que es cria en dipòsits de ciment, buscant l’essència i la puresa de la varietat. De color fosc, sortint de les tonalitats negres, podem veure’n de porpres. En copa parada podem flairar les sensacions de maduixes i cireres fresques en primera instància.

Un cop movem el vi en copa, podem percebre les mateixes sensacions però molt més intenses i potents. La fruita en primer lloc i després aromes d’herbes aromàtiques i de bosc mediterrani com la farigola o el romaní. En boca és un vi àgil i a la vegada fresc i sobretot elegant, un vi que no és gens pesat i en el qual l’alcohol està totalment integrat.

El podem prendre d’aperitiu així com també per combinar amb sopars a la fresca de productes no gaire potents.

FITXA TÈCNICA Celler: Mas Bertran Zona: DO Penedès Tipus de vi: Vi negre afruitat i jovial Varietat: Sumoll Grau: 12% Preu: 7,50€

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking