SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De nord a sud i d’est a oest, la nostra denominació d’origen té set subzones on es produeixen els diferents vins. A la part més meridional, trobem la subzona de les Garrigues, que conflueix amb les denominacions d’origen del Montsant i la Conca de Barberà. Fa uns dies, en aquesta última es va celebrar la Festa del Trepat. Els carrers de Barberà de la Conca es van vestir de gala per a l’ocasió i en diferents portals del carrer Major es podien tastar els diferents vins dels cellers del territori. Les varietats representatives són en negre la trepat i, en blanc, la parellada, encara que també comparteixen vinyes amb d’altres com la garnatxa, macabeu, moscatell i garrut.

Avui us volem parlar d’un vi que fa Tomàs Cusiné a la Conca de Barberà amb garrut. Sobre aquesta varietat s’han escrit moltes coses i investigat força, però podríem dir que tot i les diferents conclusions a les quals s’ha anat arribant la garrut és com se li deia a la monastrell a la zona del Pallars. Sigui com sigui, estem parlant d’una varietat molt semblant a la monastrell, procedent de la zona de Bordeus i amb un nom que fa referència al seu origen monàstic.

D’aquesta primera anyada se’n van elaborar 2.400 ampolles. El Garrut’15 de Cara Nord és un vi que envelleix en bótes de 500 litres de segon any per una part i l’altra en àmfores també de 500 litres. El motiu pel qual el vi reposa en dos materials diferents és perquè els tanins de la fusta l’afectin el mínim i tinguem en copa tota l’expressivitat i recull aromàtic i gustatiu del raïm, obtenint així un vi que estigui a l’ordre del dia i que sigui lleuger, fi i, sobretot, amb molta càrrega de fruita.

Precisament és el que han aconseguit: un vi on el ventall aromàtic comença amb la fruita vermella (maduixes, gerds i cireres). A aquestes sensacions olfactives el segueixen herbes aromàtiques com el fonoll, la farigola i el romaní.

En boca trobem un vi que ens recorda totes les sensacions que hem trobat en nas però són les fruites vermelles les que porten el predomini gustatiu.

FITXA TÈCNICA - Celler: Cara Nord - Zona: DO Conca de Barberà - Varietats: Garrut - Tipus de vi: Vi negre de mig cos - Grau: 12,5% - Preu: 14,5€

fitxa tècnica

fitxa tècnica

tracking