SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Volent marxar dels tòpics i del que està preestablert per a l’estiu –que és beure vins blancs– us anem recomanant vins negres afruitats, lleugers, frescos, perfumats i, sobretot, equilibrats. L’equilibri entre la fruita, l’alcohol, el taní i l’acidesa és primordial per poder gaudir d’un vi rodó. En aquest sentit, és aquesta quadratura del cercle la que busquen molts productors quan elaboren els vins negres que us anem descobrint aquestes darreres setmanes. L’Exedra’14 és un vi amb un equilibri espectacular, ja que és fàcil de beure i, sobretot, té ànima, registre i ve molt de gust de prendre’l els vespres d’estiu. Aquesta part més fruitosa que avui volem destacar, no només es pot percebre en el vi per la varietat, sinó que es fa evident degut a la seva elaboració.

L’Exedra’14 és un vi fet amb garnatxa de la zona centre de Catalunya, d’Òdena concretament, amb denominació d’origen Catalunya. Aquesta és l’única DO a la qual pot pertànyer ja que les vinyes són plantades fora de totes les zones vitivinícoles establertes en l’actualitat. La seva part olfactiva és deguda a la seva elaboració amb àmfores d’argila que tenen una capacitat de 300 litres, on envelleix passant del tradicional repòs en fusta per cercar la màxima expressió d’aquesta garnatxa.

Cireres, maduixes, gerds, groselles i totes les fruites vermelles fresques les trobem en la seva màxima esplendor. Aquestes són el ventall aromàtic que es pot percebre en nas. El vi és d’un color vermell intens, amb reflexos de cirera madura. Per fer un bon servei demana una copa ampla perquè el vi estigui, com més millor, en contacte amb l’oxigen i d’aquesta manera es pugui gaudir al màxim. No només dels seus flaires, sinó també del seu pas per boca. Un vi perfumat, elegant i, sobretot, que desperta les ganes de seguir-ne bevent un cop tastat.

Del que dóna la terra, per la terra: aquesta és la premissa d’aquest vi jove, negre, afruitat i jovial.

FITXA TÈCNICA - Celler: Bodegas Puiggròs - Zona: DO Catalunya - Varietats: Garnatxa - Tipus de vi: Vi negre afruitat i jovial - Grau: 14,5% - Preu: 10,50€

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking