SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En la nostra selecció de vins negres per prendre a l’estiu, vins que fa unes setmanes que us estem recomanant, avui us volem donar a conèixer un de la Catalunya interior.

Un vi de la Terra Alta, més concretament de Vilalba dels Arcs. Vins del Tros és el projecte que varen engegar l’any 2009 en Joan Ramon Bada, enòleg, i Josep Arrufat, viticultor. Ambdós nascuts a Vilalba dels Arcs, amics des de la infància i apassionats per les vinyes i el vi de la seva terra. L’objectiu que es varen marcar des del principi va ser el de produir uns vins amb un marcat caràcter Terra Alta, aprofitant el potencial que ofereixen les vinyes velles de garnatxa blanca i garnatxa negra, les dos principals varietats tradicionals de la zona. Per últim, a finals de 2012, s’incorpora a l’equip un altre apassionat de la cultura vitivinícola del nostre país, en Xavier Orobitg, cap comercial del projecte.

El celler ocupa la planta baixa d’una de les cases pairals més emblemàtiques de Vilalba dels Arcs: casa Granyena. Pel que fa a l’elaboració i criança dels vins, disposen d’una banda, de barriques de roure francès, a més de disposar de diverses tines de roure francès de 4.000 litres cadascuna. D’altra banda, també s’ha apostat decididament per la criança amb àmfores de fang, tant en vins negres com en blancs.

Dins de la seva gamma de productes, set en total, entre blancs i negres, avui us volem parlar de l’Ay de mi’13, un vi elaborat amb garnatxa i syrah de les finques la Bassa, la Valleta i la Novena. Pedregós, argila i panal són els sòls on es cultiven els ceps, amb un marcat clima mediterrani amb tendència continental.

Aquest fet li proporciona al vi unes notes lleugerament fumades derivades del gran contrast tèrmic que hi ha entre el dia i la nit. L’Ay de mi’13 és un vi negre que envelleix durant 12 mesos en bótes de roure de primer any i després reposa durant uns mesos en ampolla.

Un vi molt interessant pel seu equilibri entre fusta, fruita i acidesa. Ideal per a sopars a la fresca d’aquest temps de calor que, per sort, va acabant.

FITXA TÈCNICA - Celler: Vins del Tros - Zona: DO Terra Alta - Varietats: garnatxa i syrah - Tipus de vi: Vi negre de mig cos - Grau: 14,5% - Preu: 12,50€

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking