SEGRE
Troballa'15

Troballa'15

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una de les afirmacions que sento des de fa temps al voltant d’una taula en diferents restaurants on he treballat és que els vins fets amb garnatxa són forts. Aquestes paraules, des de fora de l’ambient de la taula i escoltades de resquitllada, donen a entendre que no totes les coses que es diuen sobre el vi són certes. Quan he tingut la sort de contestar alguna consulta en la mateixa línia, ho he pogut aclarir dient que, tot i que hi ha diferents varietats que poden ser més potents que d’altres, és en l’elaboració on recau la potencialitat d’aquesta quan esdevé vi.

M’explicaré: el resultat final d’un vi fermentat en acer inoxidable i sense fusta és més lleuger que un vi fermentat en fusta i envellit en fusta. Amb aquest exemple, crec que es veu clarament que dependrà de com s’elabori un vi el fet de si és més o menys potent, i no tant de la varietat que es faci servir per elaborar-lo.

El vi que avui us presentem és una novetat elaborada amb garnatxa de Mas Blanch i Jové, a la subzona de les Garrigues, dins de la nostra zona vitivinícola. És per això que la nostra introducció ha anat al voltant d’aquest tipus de raïm.

De la vinya Mas Blanch, a 800 metres, amb una fermentació espontània i criat durant sis mesos en àmfores i inoxidable caracteritzen el Troballa 2015.

Maduixes, groselles i gerds en primer cop de nas. Al fons, trobem sensacions florals i especiades. Violeta i pebre rosa són els precursors de les notes afruitades.

Un cop passats uns minuts, les flaires s’integren i l’elegància i la subtilesa són la característica principal. En boca, tenim un vi que té textura però és àgil, saborós i persistent.

Pel que fa al maridatge, podem parlar de diferents tipus de plats i productes. Encara que molts de vosaltres pensareu en la carn, nosaltres avui us volem proposar un plat de peix, però no un peix qualsevol, sinó la tonyina, un bon aliat, atès que aquest peix té caràcter de carn.

FITXA TÈCNICA - Celler: Mas Blanch i Jové. - Zona: DO Costers del Segre. Subzona Garrigues. - Varietats: Garnatxa. - Tipus de vi: Vi negre de mig cos. - Grau: 14,5 % - Preu: 11,50 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking