SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tot i que els cellers recomanen una temperatura de consum depenent de si prendrem un vi blanc, negre, rosat o escumós –i que en les diferents escoles d’hostaleria i en els cursos de sommelier també es tracta el tema amb els futurs cambrers i sommeliers–, hi ha un mal endèmic generalitzat al nostre país sobre aquesta matèria. És una afirmació severa, però no me la trec de la màniga. Ho comento perquè en els vint-i-un anys que fa que em dedico a atendre taules i obrir ampolles, la reacció de molts clients un cop han tastat un vi tranquil o un d’escumós és, en moltes ocasions, comentar que li falta fred. El fet que es recomani el consum de 6º a 8º, sobretot amb els blancs, rosats i espumosos, no és un capritx, és la temperatura ideal perquè els vins s’expressin en la seva màxima esplendor i, sobretot, que es pugui percebre tota la seva part aromàtica i gustativa. Hem de recordar que el fred és un enemic dels vins, ja que si ens passem no podrem apreciar-lo. I si ens preguntem quin és el vi més maltractat perquè la gran massa de consumidors mai acaba de trobar-lo prou fred, encara que estigui a la correcta temperatura per servir-lo, sens dubte la resposta és el cava, el champagne, el clàssic Penedès o qualsevol vi escumós elaborat en alguna de les denominacions d’origen de casa nostra.

És per això que avui us parlem d’un cava que, per la seva gran qualitat, creiem que continua sent un error prendre’l molt fred. El Leopardi’11 és elaborat en una antiga masia, l’Heretat de Can Llopart, a Subirats, envoltada de vinyes de macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay.

I és que en aquest racó del Penedès es respira història del món del vi i, més concretament, del cava. Viticultors des del 1385 i elaboradors des del 1887, la família Llopart, generació darrera generació, elabora productes sense deixar marge a l’error. Del Leopardi’11, en destaquen sens dubte l’elegància, lleugeresa i finor.

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking