SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bàrbara Forés, filla del marxant de vins Rafel Forés, és la dona que inspirà la Carme Ferrer i el Manuel Sanmartín a seguir amb la tradició familiar vitivinícola a la Terra Alta. Una història de perseverança i, sobretot, d’esforç. El celler, que du el seu nom, es va fundar l’any 1994 i aquesta darrera collita han celebrat la 23ena verema. Tot i que la garnatxa blanca és la varietat representativa de la zona, aquest cop hem volgut parlar-vos d’un vi negre: el Coma d’En Pou’15. En aquest projecte és al que destinen el millor raïm i recursos. Dins la gamma que actualment elaboren, hi ha una mena de barreja entre tradició, patrimoni, nous corrents i, sobretot, sentit comú. Tres blancs, tres negres i un rosat conformen les quintes que any rere any engreixen l’ exèrcit de Bàrbara Forés. Parlem de tradició i patrimoni perquè les varietats de la zona hi són representades amb les dues garnatxes, tant la blanca com la negra; però també fan servir la morenilla, per exemple. També parlem de nous corrents perquè han sabut fer una bona lectura dels nous temps per adaptar-se al que demana el mercat: llegeixen molt bé el sector i la realitat, per això són un dels grans cellers d’avui en dia i tenen corda per estona.

Fa anys que conec la Carme, realment des que vaig començar a interessar-me sincerament i a sentir-me atrapat per aquest món. Un món que té una part de plaer indiscutible, però també d’estudi, recerca, reflexió i, sobretot, de treball. Aleshores la Carme ja era un referent a la Catalunya interior. El projecte ja compta amb l’ajuda d’una altra generació d’aquesta vinya genealògica: la Pili Sanmartín.

El Coma d’En Pou’15 és un vi que no deixa indiferent. En nas ens trobem amb notes de fons de bosc i d’herbes aromàtiques, com el romaní i la farigola. També la fruita vermella hi és present en forma de cireres. En boca ens trobem un vi que va del davant al darrera omplint-la de les aromes esmentades.

FITXA TÈCNICA - Celler: Bàrbara Forés. - Zona: DO Terra Alta. - Varietats: Garnatxa, syrah i carinyena. - Tipus de vi: Negre. - Grau: 14,5% - Preu: 21 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking