SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Carme Casacuberta, des de l’any 2002, assenta les bases del que avui és Vinya Olivardots. Un celler envoltat de 4 hectàrees de vinya al poble de Capmany, a l’Alt Empordà. Treballa amb diferents terrers i varietats autòctones per un projecte capaç de perdurar en el temps. Pissarra, granit, al·luvial, quars, còdols i sorra són els diferents terrers de les vinyes. Les varietats són garnatxa roja i blanca, carinyena roja i blanca, cabernet sauvignon, macabeu i sirà. Si al terrer i a la varietat li sumem el màxim respecte a l’hora d’elaborar els vins, la combinació no falla.

L’any 2016 s’incorporà al projecte la Carlota, filla de la Carme i l’Antoni. El recanvi generacional que garanteix la continuïtat del projecte i, sobretot, de la manera de fer. De les seves tres famílies de vins, anomenades Finca Olivardots, Gresa i els Col·lecció, ens quedem amb els darrers. Destacar els diferents tipus de sòls on són plantades les diferents vinyes velles de les quals disposa el celler no només és important, sinó que és una molt bona idea per poder veure com s’expressen els vins elaborats fets d’una sola varietat.

D’entre els set que formen part de la col·lecció, avui us parlem del seu Vinya Olivardots Col·lecció 1.11. Per enumerar aquesta gamma de vins trobem en la numeració l’antiguitat del vi i seguit del punt l’anyada. En aquest cas és el primer vi de l’any 2011. En l’actualitat han arribat al 7.13. L’1.11 és una carinyena vella plantada sobre terreny de pissarra. De les dos finques d’on surt el raïm, la més vella és la Vinya de l’Avi, plantada l’any 1946; i l’altra és la Vinya el Roquer, de l’any 1969.

A la verema manual i una primera tria a vinya la segueix una segona selecció del raïm al celler gra a gra. Després, maceració en fred per extreure’n lentament les aromes més primàries i pròpies de la varietat. Després de premsar, el vi passa a envellir durant 16 mesos en bótes de roure francès. S’embotella sense clarificar ni filtrar.

FITXA TÈCNICA Celler: Vinya Olivardots. Zona: DO Empordà. Varietats: carinyena roja. Tipus de vi: Negre. Grau: 15% Preu: 32 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking