SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mireia i Georgina Pujol Busquets són la segona generació d’una de les famílies més polifacètiques del món del vi a casa nostra. El seu pare, en Josep Maria Pujol Busquets, és un home del vi amb totes les lletres. Encara que per a molts aquest nom potser és desconegut, podem explicar que va ser un dels impulsors de la denominació d’origen Alella, no només per estar involucrat en diferents projectes del territori sinó que en el seu moment va ser el reflex dels nou productors que avui conformen la denominació d’origen ubicada al Maresme.

A principis dels anys 90, en Josep va iniciar el seu projecte Alta Alella, el nom del celler que elabora caves i vins sota el concepte ecològic, un concepte que anys després va ser el precursor del Celler de les Aus, que té un clar concepte del màxim respecte per la no-intervenció a les vinyes i als vins.

Entre els vins blancs, rosats, negres i caves que elaboren a dia d’avui us volem parlar d’una petita joia de la casa: el Mirgin, un Cava Brut Nature Reserva elegant i subtil fet amb pansa blanca, xarel·lo i parellada.

De color groc pàl·lid amb uns reflexos verdosos, el Mirgin ens aporta aromes de fruita blanca amb unes subtils notes de cítrics. En pas per boca, denota clars aromes a pera llimonera i poma golden, és lleuger i fresc tot i que l’envelliment sobre lies fa que es percebin notes cremoses.

Un cava lleuger però estructurat, afruitat i amb el toc personal que diferencia aquesta família, però sobretot, que diferencia el Josep Maria, que defineix el Mirgin amb una frase: “L’expressió de la frescor com una manera d’entendre el cava.” Ideal per prendre amb diferents productes.

Durant un aperitiu és quan podem veure que casa a la perfecció amb diferents llaunes, embotits, fumats i sobretot formatges, encara que us recomanem que el combineu a l’inici d’un àpat per acompanyar una amanida de fulles verdes amb sardina fumada i raïm.

FITXA TÈCNICA - Celler: Alta Alella. - Zona: DO Cava. - Varietats: Pansa blanca, macabeu i parellada. - Tipus de vi: Cava Reserva (15 mesos de criança). - Grau: 12% - Preu: 10,95 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking