SEGRE
Sol i vent blanc'17

Sol i vent blanc'17

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Anna Espelt va començar a treballar al celler familiar a finals de l’any 2000. Primer, es va dedicar a la viticultura, després es va fer càrrec també de l’enologia i, finalment, va assumir la direcció general del projecte.

No va ser fins al 1999 que el seu avi va construir el celler: Mas Espelt. Tot i que fent una mirada enrere cal reconèixer que són moltes les generacions d’Espelts dedicades a la vinya al poble de Pau. Les finques velles de Rabós, les ecològiques de Mas Marés al Parc Natural del Cap de Creus, les situades en muntanyes a prop del celler i les que són a l’esplanada de davant del celler: aquests són els paisatges que l’Anna Espelt vol captar i embotellar en els vins que el celler elabora.

D’entre el total dels vint-i-un vins que formen part del projecte a l’actualitat, podem destacar que l’aposta per les varietats autòctones i el respecte per l’entorn on estan plantades és la màxima premissa. Aprofitem l’ocasió per presentar una nova referència de la casa: el Sol i Vent Blanc 2017. La base de macabeu amb petites proporcions de lledoner (garnatxa) roig i blanc, configuren un vi que mostra la zona d’on prové. La seva controlada intensitat aromàtica denota el clima mediterrani; però sobretot la seva frescor en el pas de boca el fan agradable i elegant.

El gran treball de camp és molt present ja que un raïm sa fa possible la netedat d’aromes en boca i nas. Fruites blanques com la pera, poma golden i nectarina marquen la columna vertebral a nivell d’aromes. Desprès d’aquestes sensacions podem notar diferents flors i herbes aromàtiques com el gessamí i la sàlvia. D’entrada afruitada i pas fresc, el Sol i Vent’17 és un d’aquells vins que un cop fet el primer glop tens ganes de seguir omplint-te la boca per seguir gaudint-lo.

Per beure’l no cal res més que compartir-lo en bona companyia, però si parlem de maridatge un bon acompanyament serà un peix sense condiments que li prenguin el protagonisme.

FITXA TÈCNICA - Celler: Espelt. - Zona: DO Empordà. - Varietats: macabeu i lledoner roig i blanc. - Tipus de vi: blanc jove i sec. - Grau: 13,5 º - Preu: 13 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking