SEGRE
Turritela Rosat' 17

Turritela Rosat' 17

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Eva Carmona és la responsable del celler El Vinyer, ubicat al nucli de Fígols, que pertany a Tremp, al Pallars Jussà. El nom és un homenatge a la zona, coneguda com els Vinyers de Fígols. Els pares de l’Eva varen plantar 10 hectàries de vinya l’any 2002 amb la idea de només vendre’n el raïm. Fer de viticultors, vaja. Però l’Eva, que és enòloga i treballava en altres projectes, finalment va decidir tornar a casa per seguir i ampliar el projecte familiar. El celler comença a caminar amb autonomia amb la collita 2014. Actualment estan elaborant dos vins negres: un de rosat i un de blanc amb les varietats de raïm merlot i macabeu. El Turritela negre i el rosat i el Nummulit són els vins fets amb merlot. Les diferències no només són de color o temps de criança, sinó que també en la selecció del raïm.

Avui els presento el Turritela Rosat’17, que tot i estar en bótes hem pogut tastar i ens ha sorprès tant gratament que en volem fer ressò. I és que fa unes setmanes vàrem visitar el projecte: magnifica ubicació envoltada de calma, natura i pau. En el moment de tastar els vins, l’Eva no només ens va donar a tastar el vins embotellats, sinó que també ens va deixar tastar algunes botés. Ja ens va sobtar el rosat que està en l’ampolla, el de la collita 2016. Les seves flaires a fruites vermelles un punt confitades es barrejaven amb flaires florals. L’entrada en boca, amable però ferma i elegant, ens va demanar poder tastar el de l’anyada 2017. Frescor, vivesa, bon tacte en boca i, sobretot, elegància i profunditat, es perceben en el rosat que sortirà en les pròximes setmanes. El vi està elaborat amb una part que reposa amb acer i l’altra ho fa en bótes de roure francès i acàcia. Per a qui no estigui familiaritzat amb aquest vi i la terra on creixen els raïms, les turriteles són les petxines que podem veure a l’etiqueta i que trobem en les vinyes d’aquest celler. Felicitem l’Eva pel seu treball, estem segurs que ben aviat serà un dels projectes que faran parlar a casa nostra.

FITXA TÈCNICA - Celler: El Vinyer. - Zona: DO Costers del Segre - Varietats: merlot. - Tipus de vi: rosat en fusta. - Grau: 14,5% - Preu: 7,5 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking