SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marta Pedra és copropietària del celler La Vinyeta –DO Empordà– juntament amb la seva parella, en Josep Serra. També és responsable d’un projecte personal: Vins de Pedra, a la DO Conca de Barberà.

La seva aventura en el món del vi va començar en un celler ubicat a Mollet de Peralada l’any 2002. El projecte de l’Empordà es va iniciar amb vinyes velles, tant de garnatxa com de carinyena. La base dels seus vins és de raïms autòctons, tot i que també tenen varietats d’orígens diversos. Encara que el celler compti amb vins elaborats de diferents maneres i fets amb diverses varietats, avui ens volem centrar en la línia que ja fa uns anys que elaboren, l’anomenada Microvins. Aquests són monovarietals autòctons de vinyes velles –algunes de més de cent anys– i parcel·les de tipicitat extrema. Fan petites produccions d’un vi amb molt caràcter. Durant el procés de producció experimenten amb tècniques ancestrals, sempre en condicions molt controlades.

Avui ens fixem en el Microvins carinyena blanca bóta de transport 2016. El vi és elaborat amb raïm de vinya vella de noranta anys d’una varietat ancestral i autòctona de l’Alt Empordà. Present també a la Catalunya Nord, és un fidel indici de les relacions històriques entre ambdós costats de l’Albera a través del coll de Banyuls. Avui en dia la DO Empordà està lluitant perquè sigui una varietat reconeguda pel ministeri d’Agricultura, atès que és una varietat molt residual i que en el seu moment no es va incorporar al llistat de varietats espanyoles. D’aquesta collita no se’n van fer més de 750 hectàrees. A nivell de tast podem dir que en nas presenta unes sensacions molt marcades a fruites blanques com la pera llimonera o la poma golden. A aquestes notes se sumen les de les bótes en les quals ha reposat el vi, de fusta de castanyer del Montseny. Unes lleugeres i elegants sensacions fumades acompanyen un pas de boca amb volum tímidament iodat.

FITXA TÈCNICA Celler: La Vinyeta. Zona: DO Empordà. Varietats: carinyena blanca. Tipus de vi: blanc en bóta. Grau: 13º Preu: 16 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking