SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Irene Alemany és una de les millors enòlogues que ha donat aquest país. Des que em dedico a servir vins en restaurant, aviat farà divuit anys, la icona de la Irene i en Laurent em va captivar, sobretot per la seva manera de fer-lo.

El Sot Lefriec és un vi que reflecteix la realitat d’una zona que és un dels centres neuràlgics de la viticultura catalana: la Denominació d’Origen Penedès. Creada l’any 1960, aquesta àrea vitivinícola té gairebé 20.000 hectàrees, les quals han estat dividides recentment en set subzones. Aquesta requalificació ha renovat l’interès per aquesta comarca, en la qual s’hi planta i treballa un gran nombre de varietats. El Sot Lefriec és un exemple d’aquesta dinàmica, per això està elaborat amb merlot, cabernet i carinyena. Aquest últim raïm va ser el que em va sorprendre més, i la meva pregunta va ser: com s’atreveixen aquesta gent a barrejar aquests raïms? Després de la seva primera collita l’any 99, la regularitat en la qualitat m’ha fet veure que és una bona combinació i que ho treballen amb solvència.

Avui, us volem parlar d’un dels seus blancs més interessants: el Caragol Treu Vi, un xarel·lo que està a l’alçada dels grans blancs de l’arc mediterrani. Fet amb vinyes de més de 70 anys, procedents del massís del Garraf, trobem en el vi totes les virtuts d’unes vinyes plantades davant del Mediterrani. El vi fermenta en bótes de 300 litres i aquest fet li aporta múscul i textura. D’una producció de poc més de 1.200 ampolles, és un d’aquells vins que parlen de la zona i, sobretot, són un registre de la varietat. Les seves aromes de fruita blanca, sobretot pera llimonera i poma golden, et transporten a la terra on es fa. En boca es manifesta ample, rotund, estructurat, amb textura i, sobretot, saborós. El bon pas de boca el fa atractiu i desperta les ganes de beure’l. Després dels anys, la Irene i en Laurent demostren que això de fer vi no va de varietats ni de les modes que demana el mercat, va de fer bé la feina.

FITXA TÈCNICA - Celler: Alemany i Corrió - Zona: DO Penedès - Varietat: Xarel·lo - Tipus de vi: Vi blanc amb bóta - Grau: 12,5% - Preu: 15,75 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking