SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anne Cannan i la seva família fa gairebé vint anys que van trepitjar el Priorat per primera vegada. Acompanyats d’en René Barbier van descobrir una finca a Gratallops: les Figueres. Aquell dia els Cannan no eren conscients que començaven una relació amb el Priorat que avui gaudeix d’una bona salut. Aquesta afirmació se sustenta en el fet que Clos Figueras també és un restaurant i un allotjament. Per a fer els seus vins tenen 18 les hectàrees de garnatxa, carinyena, garnatxa peluda, syrah i cabernet per a les varietats negres; i garnatxa blanca, viognier i chenin blanc per les blanques.

Totes aquestes varietat són les que conformen el marc de raïms que treballen per a fer el Font de la Figuera blanc, Serres del Priorat, Font de la Figuera Negre i Clos Figueres. Aquests vins tranquils els elaboren a part del seu Sweet i l’Oli amb DOP Siurana. Si parlem dels vins que fan, ja sigui el blanc o qualsevol dels negres, trobem un comú denominador en tota la gamma que elaboren: l’elegància. I és que si preguntem a peu de carrer si els vins del Priorat són lleugers o potents, la resposta anirà en la línia del segon adjectiu.

Per a molts consumidors, els vins fets en aquesta zona són potents, forts, alcohòlics, amb molt grau, astringents. Fa uns anys els vins a doll que es trobaven en moltes botigues de queviures potser sí que estaven despuntats i descontrolats de grau. Però des que els vins del Priorat es van començar a embotellar a principis dels 90, la cosa va canviar radicalment. Els que fan a Clos Figueras són coneguts pel seu equilibri i, com hem dit, per l’elegància.

El millor exemple de la casa és el Clos Figueres, un vi elaborat amb garnatxa i carinyena molt equilibrat pel que fa a l’estructura, la part fruitosa, l’alcohol i l’aportació de la bóta. Podem dir sense equivocar-nos que és refinat, saborós i amb pas de boca de vellut. El que també us recomano és fer un passeig per les Figueres, vinya en forma d’amfiteatre plena de vida.

FITXA TÈCNICA - Celler:  Clos Figueras. - Zona: DOQ Priorat. - Varietats: Garnatxa negra i carinyena. - Tipus de vi: Negre estructurat i poent. - Grau: 14,7% - Preu: 48,5 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking