SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sara Jové és l’alma mater de Mas Blanc i Jové, celler ubicat a la Pobla de Cérvoles a la subzona de les Garrigues de la nostra DO Costers del Segre. Ja ha començat la verema d’enguany, i la principal diferència de l’anterior és que després de tres temporades de sequera, les plantes es van començar a recuperar gràcies a les pluges de primavera. D’aquell desolador paisatge sec s’ha passat a la verda i vigorosa energia dels ceps. Fa poc més d’un any us vàrem presentar el Troballa negre, l’últim vi elaborat al celler garriguenc, situat a més de 700 metres d’alçada i fet amb garnatxa negra. Avui us volem presentar la seva versió blanca, una garnatxa blanca.

Entre els dos vins trobem diversos punts d’unió, el principal és que ambdós vins s’elaboren amb el màxim respecte per la vinya i el producte final. Això no és nou pels que coneixeu el treball del projecte, de fet sempre ho han fet d’aquesta manera. D’aquesta filosofia se’n deriva que la fermentació, tant del blanc com del negre, és espontània. Sense afegir-hi llevats manipulats perquè donin els aromes desitjats un cop el sucre s’ha convertit en alcohol. Una altra semblança és que s’utilitzen dipòsits poc habituals per a l’envelliment, l’àmfora per al negre i ous de ciment per al blanc.

Els baixos continguts de sofre afegit també estan a l’ordre del dia en els dos Troballes. Els dipòsits en forma oval són un bon aparell per fer vins blancs, sobretot els que tenen un punt de greix i textura oliosa en boca. Aquesta característica s’aconsegueix gràcies al contacte de les mares amb el propi vi. Als ous de ciment això és molt senzill ja que, com que el fons del dipòsit és semicircular, les mares sempre estan en suspensió i no fa falta obrir el recipient per remenar-les, amb la qual cosa s’evita que el vi final s’oxidi. De la collita del 2017 se’n van fer unes 1.700 ampolles, així que de ben segur que gràcies a l’excel·lent resultat final, el d’enguany serà un dels best-cellers en blanc de casa nostra.

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking