SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Imma Soler és la ideòloga del vi d’avui. Fa unes setmanes la vaig conèixer a l’Espluga Ràdio FM. Allà és on mensualment gravem uns podcast per a la plataforma La Conca 5.1. En aquests programes de ràdio, portem a la llum les darreres novetats vinícoles de la denominació d’origen de la Conca de Barberà i parlem del món del vi en general sota l’òptica del treball que és fa en l’àmbit del nostre país, Catalunya. Ens vam presentar només entrar a l’estudi i al veure l’etiqueta del vi que duia (en què surt un cavall) em va recordar que l’havia vist en algun lloc.

Avui en dia, i sobretot si estàs involucrat professionalment, en el món del vi veiem moltes imatges a Instagram, Facebook, Twitter i mitjans convencionals. Aquell dia vàrem tastar dos vins fets al Mas de la Pansa: un trepat, que és el vi del qual parlem avui; i un dolç fet amb trepat però elaborat amb la tècnica del most reduït. Dos particulars visions de la mateixa varietat de raïm que donen vins completament diferents.

Quan ja dúiem una bona estona conversant amb la Imma, a mig programa, em va venir al cap una foto que havia vist a Instagram on s’anunciava el millor vi negre de trepat del 28è Concurs de Vins i Caves de la DO Conca de Barberà.

Mas de Pansa està situat al Viver de Cellers de Barberà de la Conca, el millor invent que ha donat mai aquest país. Elabora 4 vins un blanc de parellada, un trepat negre, un ancestral rosat de trepat i un vi bullit dolç de trepat. El trepat negre 2017 és un vi d’aromes delicades a fruita vermella fresca i madura amb lleugeres notes florals (violeta i rosa) i un xic a herbes aromàtiques fresques. El pas de boca és lluminós, fresc i amb una certa acidesa que el fa llarg i lleuger. Una curiositat és que a la contra etiqueta i de manera cronològica surten les dates de tots els moment importants del procés del vi. La poda la floració, el verolat, la maduració, la verema, etc...

tracking