SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Núria Ferrer és una peça clau del celler Castell de Pujades. Situat a Castellví de la Marca, subzona de la Conca del Riu Foix dins de la DO Penedès, fa anys que és conegut a la comarca pel seu treball dins del món del cava, des de temps remots han elaborat vi base per a diferents cellers de la zona. Fins i tot el seu besavi havia fet vi que exportava a Cuba. L’any 2015 van decidir fer una passa endavant i tancar el cercle llençant al mercat les seves pròpies marques.

Ho esmentem en plural perquè el nom Castell de Pujades va relacionat als vins tranquils i el nom Aymar es vincula als vins escumosos Clàssic Penedès. Avui volem fer d’altaveu del treball que fan amb els vins tranquils. La ferma aposta per les varietats locals fa que avui us parlem d’un vi elaborat amb xarel·lo vermell. Per a qui no ho sàpiga, aquesta varietat de raïm, germana de la xarel·lo, té aquest nom per la tonalitat rosada que agafa el raïm quan madura a finals d’estiu.

Fins fa poques collites no se’n parlava, d’aquest raïm, ja que els cellers, encara que en tinguesin, per elaborar els seus vins el barrejaven amb el blanc. Malgrat que el celler qualifiqui de vi rosat el jove (sense fusta) que fa amb aquesta varietat, a nosaltres no ens agrada discriminar el vi per colors. La importància, per a nosaltres, és la varietat que s’ha utilitzat per fer-lo, i no tant si aquest és d’un color trencat lleugerament rosat, és blanc o és rosat del tot. Si el resultat final és d’una cromàtica rosada, és a causa de les característiques naturals del xarel·lo vermell. Del que avui presentem podem dir que té unes lleugeres notes a fruita vermella fresca, magrana i cirera acompanyades de flaires que ens recorden flors com la violeta.

El seu pas de boca entra amb cert tacte i, mentre va lliscant per la boca, es va tornant més refrescant. Un cop empassat podem notar encara amb més intensitat les aromes que ja hem gaudit en nas. El seu final és delicat però amb caràcter.

fitxa tècnica - Celler: Castell de Pujades. - Zona: DO Penedès. - Varietats: xarel·lo vermell. - Tipus de vi: rosat jove. - Grau: 12º - Preu: 10,45 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking